Ráment az Unicumra is egy betörő Kozármislenyben

2019. július 5. 15:46

Egy hónapra elrendelte egy nem túl sikeres betörő letartóztatását kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt a Pécsi Járásbíróság pénteken.

A bíróság tájékoztatása szerint a gyanúsított férfi június 26-án napján 7.30 és 16.30 óra közötti időben az ajtó felfeszítésével behatolt a feljelentő kozármislenyi családi házába, ott kutatott, majd magával vitt egy laptopot, tabletet, pendrive-ot, eozin szobrot és vázákat, ékszereket, karórákat, valamint egy üveg unicumot és egy üveg whiskyt, továbbá 8 000 forint készpénzt.

A gyanúsított a fenti cselekménnyel összesen 450 000 forint lopási és 50 000 forint rongálási kárt okozott.

A bűncselekmény elkövetésekor használt eszközöket – 2 db baltát – a gyanúsított és társa elrejtették, egy emésztőgödörbe dobták.

A gyanúsításban szereplő cselekményt a büntetett előéletű terhelt az ellene más bűncselekmények elkövetése miatt folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

A gyanúsított jövedelmi-vagyoni viszonyaira és a vele szemben folyamatban lévő büntetőeljárásokra figyelemmel szabadlábon hagyása esetén a bűnismétlés veszélyére lehet következtetni, továbbá a bűncselekmény elkövetéséhez használt eszközök elrejtésével már megpróbálta meghiúsítani a bizonyítást, és szabadlábon hagyása esetén ennek veszélye továbbra is fennállna. Mindezen indokok alapján az elsőfokú bíróság szükségesnek és indokoltnak találta a gyanúsított letartóztatását.

A bíróság végzése végleges.

Forrás: pecsistop.hu/Pécsi Törvényszék