Rászóltak egy pécsi boltban, mert nem volt rajta maszk, megütötte az őrt

2020. október 28. 08:35 2020. okt. 28. 08:35

A Pécsi Járási Ügyészség garázdasággal vádolja azt a férfit, aki megverte egy áruház biztonsági őrét, amiért az szóvá tette, hogy a járványügyi előírások ellenére a férfi nem visel maszkot.

A férfi és élettársa 2020 nyarán egy pécsi üzletben vásároltak, azonban a járványügyi előírások ellenére nem viseltek maszkot. Amikor ezt a biztonsági őr észrevette, felszólította őket, hogy húzzanak maszkot.

A vádlott és a biztonsági őr között szóváltás alakult ki, a vádlott hangosan szidalmazva az őrt azt közölte, hogy ő allergiás a maszkra, és orvosi iratokkal tudja bizonyítani, hogy nem kell azt hordania. Mindezek miatt a biztonsági őr távozásra szólította fel a férfit, aki újra hangosan kiabálni kezdett, és mielőtt elhagyta volna az üzletet, ököllel megütötte az őrt.

A vádirat szerint a maszk nélküli férfi kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsított, ami alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen. A férfi cselekménye garázdaság vétségének minősül, amiért két szabadságvesztés is kiszabható.

Forrás: Pécsi STOP