Rendőrök teperték le a mohácsi emberölés gyanúsítottját egy pécsi panzióban - videó

2019. augusztus 15. 11:11 2019. aug. 15. 11:11

A férfi beismrte tettét, egy tompa tárggyal ütötte meg édesanyját. Az indítékról egyelőre nem tudni.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság videót tett közzé a rendőrség honlapján arról, hogyan fogták el egy pécsi panzióban augusztus 14-én, szerdán azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy egy nappal korábban mohácsi otthonában megölte édesanyját. 

A közlemény szerint "egy nő tett bejelentést a rendőrségre 2019. augusztus 13-án 19 óra 50 perckor arról, hogy mohácsi ismerőse nem jelent meg a megbeszélt találkozón, s ez korábban nem fordult elő. A rendőrök kimentek a nő lakcímére, majd a tűzoltók segítségével bejutottak a házba, ahol az egyik szobában megtalálták az asszony holttestét.

A helyszíni szemle során kiderült, hogy a nő halálát idegenkezűség okozta. A feltételezett elkövetőt – a sértett fiát – augusztus 14-én 13 óra 55 perckor egy pécsi panzióban fogták el a rendőrök, majd előállították a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését. Az orvosszakértői vélemény szerint a nő halálát az okozta, hogy egy tompa eszközzel ütést mértek a fejére.

Az 50 éves mohácsi férfit a nyomozók őrizetbe vették, ellene emberölés bűntett elkövetése miatt folytat büntetőeljárást a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, és kezdeményezték a gyanúsított letartóztatását."

Forrás: Pécsi STOP/police.hu