Rendőrségi nyomozás indult egy pécsi iskola elektronikus naplójának feltörése miatt

2022. január 4. 16:46 2022. jan. 4. 16:46

Rendőrségi nyomozás indult egy pécsi belvárosi iskola elektronikus naplójának feltörése miatt - erősítette meg a Pécsi Újság keddi értesülését a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-nek.

A nyomozás információs rendszer vagy adat megsértése miatt folyik - közölték. A hatóság az ügy részleteiről, tekintettel a nyomozás érdekeire, nem adott bővebb tájékoztatást. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!      

A Pécsi Újság hírportál értesülése szerint egy ismeretlen elkövető több ezer érdemjegyet írt be az intézmény elektronikus naplójába. Az iskola erről levélben értesítette a szülőket.

A híradás szerint az eset az elmúlt napokban történt; az intézmény vezetése azt követően tett feljelentést, hogy magától az elkövetőtől értesült a visszaélésről, miután ő utalást tett arra egy elektronikus levélben.

A portál beszámolója szerint az intézményben hozzálátták a nem valós érdemjegyek kiszűréséhez. Az iskola elektronikus naplója sem a szülők, sem a diákok számára nem érhető el jelenleg.

Az MTI értesülései szerint az eset a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumát érintette. Az intézményt fenntartó Zirci Ciszterci Apátság egyelőre nem reagált az MTI e-mailben feltett kérdéseire. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!      

Címlapkép: Illusztráció, police.hu