Szerelmi bánatában kifosztotta az autómosót

2020. február 27. 13:32

Lopás miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen a Pécsi Járási Ügyészség, aki magánéleti konfliktusa miatt ellopta munkáltatója bevételét.

Képünk illusztráció (fotó: Pixabay.com)

A férfi 2019 augusztusában egy benzinkút melletti autómosóban dolgozott. Az egyik nap munkavégzés után szerelmi bánatában úgy döntött, hogy a jövőben Németországban kíván élni és dolgozni.

Terve megvalósítása érdekében a zárást követően visszatért az autómosóhoz, majd a nála lévő kulccsal bement az irodaépületbe és onnan eltulajdonította a bevételt, több mint 1,2 millió Ft összegben.

A vádlott ezt követően az első éjszakát egy pécsi hotelben töltötte, majd Kaposvárra ment és egy ottani szállodában vett ki öt éjszakára szobát. Ezután a férfi a pénzen mobiltelefont, tabletet, karórát, valamint valutát vásárolt. A fennmaradó összeget a későbbiekben italra, illetve élelmiszerre költötte, valamint az édesanyjának is küldött haza pénzt. Végül a férfit a szállodában fogta el a rendőrség.

Az elkövető cselekménye a lopás bűntettének a megállapítására alkalmas, a bűncselekmény 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Forrás: Pécsi STOP