Szondáztatás után ismét ittasan ült az autóba a pécsi férfi, ez várhat most rá

2022. április 25. 10:23 2022. ápr. 25. 10:23

A Pécsi Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat egy férfi ellen, akit miután előállítottak a rendőrök ittas járművezetés miatt, ismét beült az autóba és ittasan vezetett.

A pécsi férfit korábban ittas járművezetés miatt már több alkalommal elítélték, a járművezetéstől  eltiltották. Ezen eltiltások alatt többször vezetett, melyek miatt ellene szabálysértési eljárások is indultak.  

Miután a jogosítványát a férfi visszakapta, 2020 februárjában gépkocsival egy pécsi kocsmába hajtott,  ahol jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott. Ezt követően az autóba ült, azonban hazafelé menet egy parkoló gépkocsinak ütközött. Az ütközést  követően a férfi a sérült gépkocsi tulajdonosának kérése ellenére a helyszínről elhajtott. 

Az ittas férfit a rendőrök a lakásából előállították, vérvételre vitték, melynek során megállapították,  hogy súlyos fokú ittas állapotban vezette az autót. A rendőri intézkedést követően a férfi taxival lakására ment, majd ismételten beült a gépkocsijába és  visszatért a kocsmába, ahol tovább folytatta az italozást.  

A délutáni órákban gépkocsijával haza indult, mindezt azonban észlelte a korábban vele szemben  intézkedő rendőr, így a férfit megállította, majd ismételten vérvételre előállította. 

Az elkövető cselekménye folytatólagosan, ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés vétségének  a megállapítására alkalmas. Az ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés, pénzbüntetés, valamint közúti  járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.  

Címlapkép: Illusztráció, Pexels