Őt keresi a rendőrség a Komlói úti takarék kirablása miatt - fotó

2020. május 12. 19:58 2020. máj. 12. 19:58

Május 12-én délután 3 óra után rabolt ki egy férfi egy takarékintézetet Pécsen a Komlói út elején a Budai vámnál. Az elkövetőről kamerafelvétel készült.

Május 12-én, kedden délután 3 óra után egy férfi rabolta ki a Budai vámnál, a Komlói út elején található Takarékbank fiókját, majd elmenekült a helyszínről. 

A rendőrség közleménye szerint a férfi azt állította, hogy fegyver van nála, így jutott pénzhez a takarékfiókban, a rablás során nem sérült meg senki.

A bűntény kapcsán a rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, valamint a Pécsről kivezető utakon megállították a járműveket, és a csomagtartóba is benéztek - írtuk korábbi cikkünkben

A rendőrség kora este újabb közleményt adott ki, melyben már szerepelt a rablást elkövető személyről egy fotó, amelyet a pénzintézet egyik kamerájának felvételéből nyertek ki. 

A rendőrség által közreadott fotó a pécsi takarékfiók-rablás elkövetőjéről - Fotó: police.hu

"A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, tartózkodási helyéről vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-72-504-400-as telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 ,,Telefontanú" zöld számán, a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén"

- áll a közleményben.

Tavaly november 19-én ugyanezt a takarékfiókot rabolta ki egy idősebb férfi, aki a leírások szerint a pénzintézetbe befelé még sántított, ám kifelé már ez nem volt megfigyelhető rajta. A hírek szerint a férfi 3 millió forintot rabolt, a rendőrség azóta sem bukkant a nyomára.

Az MTI pécsi fotóriperének, Sóki Tamásnak a felvételei a helyszínről, illetve az egyik útzárról a 6-os főút kivezető szakaszán:

 

A kirabolt takarékfiók Pécsen a Komlói út elején - Fotó: MTI/Sóki Tamás
 

 

A kirabolt takarékfiók Pécsen a Komlói út elején - Fotó: MTI/Sóki Tamás

 

Rendőrök ellenőrzik a forgalmat a 6-os úton Pécs határában, miután egy férfi kirabolta a Takarékbank egyik fiókját a városban 2020. május 12-én - Fotó: MTI/Sóki Tamás

 

 
Forrás: Pécsi STOP/police.hu