Telefon rabolt, talicskát, csákányt, lapátot is lopott, egy hónapra letartóztatták

2020. március 17. 16:44 2020. márc. 17. 16:44

Egy hónapra letartóztatást rendelt el egy férfinél a Pécsi Járásbíróság, mert egy idős nőtől telefont rabolt, egy italbolt pincéjéből pedig több szerszámot és eszközt ellopott. Az ítélet még nem jogerős.

A Pécsi Törvényszék közleménye szerint március 17-én egy hónapra a Pécsi Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki egy idős nőtől rabolt el egy telefont még februárban, de kisebb értékű lopás is van a számláján.

A közlemény szerint N.G. gyanúsított idén február 13-án 17 óra körül egy pécsi utcán meglökött egy éppen telefonáló 81 éves nőt, és rákiáltott, hogy "Hány óra?", majd kicsavarta a nő kezéből a mobiltelefonját és elszaladt. A telefon értéke körülbel 40 ezer forint. 

N.G. gyanúsított március 13-án 18 óra és 14-én 8 óra között valamikor bement egy pécsi italbolt pincéjébe, ahonnan elvitt egy talicskát, egy molnárkocsit, egy lapátot, egy csákányt, 4 vascsövet, valamint egy Stihl-fűrészt, összesen mintegy 100 ezer forintos értékben. A rendőrség a vascsöveket, a lapátot, csákányt és a talicská lefoglalta, így körülbelül 30 ezer forintnyi kár megtérült a lopásból.

"A halmazat és a gyanúsított erőszakos többszörös visszaesői minősége miatt kiszabható legmagasabb büntetésre, valamint arra tekintettel, hogy a gyanúsított állandó munkával, jövedelemmel nem rendelkezik, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne.

Megalapozottan lehet tartani attól is, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén részben a sértettek megfélemlítésével, részben tárgyi bizonyítási eszköz elrejtésével, megsemmisítésével a bizonyítást veszélyeztetné.

A gyanúsított büntetett előéletére, valamint arra figyelemmel, hogy az első bűncselekményt egy héttel – egy korábbi elítélésből való – feltételes szabadságra bocsátása után követte el, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása estén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

A fenti indokok alapján a bíróság szükségesnek és indokoltnak találta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését.

Az ügyész és a gyanúsított tudomásul vették a végzést, a védő az ülésen nem volt jelen, ő még három napig fellebbezést jelenthet be, így a bíróság határozata nem végleges"

- olvasható a közleményben.

Forrás: Pécsi STOP/Pécsi Törvényszék