Tíz menekülttel bukott le két magyar embercsempész Baranyában

2017. június 24. 08:40 2017. jún. 24. 08:40

Tíz menekültet vitt autójában két embercsempész, akiket Baranya megyében vett őrizetbe a rendőrség. A két férfi ellen büntetőeljárás indult.

A rendőrök 2017. június 23-án 3 óra 15 perckor Mohács külterületén, az 56-os számú főút sombereki elágazásánál két magyar honosságú gépkocsit tartóztattak fel - olvasható a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

Az autókban egy-egy magyar férfi és öt-öt külföldi utazott. A négy nőből és hat férfiból álló menekültcsoport tagjai közül hatan szomáliai, hárman eritreai, egyikük pedig etiópiai állampolgárnak vallotta magát.

A menekültek sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az országba illegálisan belépett menekülteket visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A két magyar állampolgárságú embercsempészt a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette.