Tizenévesek raboltak Barcson, majd chipsre és csokira verték el a zsákmányt

2020. május 26. 09:52 2020. máj. 26. 09:52

Rablás, közokirattal visszaélés vétsége, valamint készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel való visszaélés miatt nem jogerősen javítóintézeti nevelésre ítélt két tizenévest a Pécsi Járásbíróság, akik két embert is kiraboltak Barcson.

Az elsőrendű és a másodrendű fiatalkorú vádlottak 2019. július 5-én 22 óra 15 perc körül követték el az első rablást. A sértett egy barcsi kivilágítatlan parkban ment éppen, ahol az elsőrendű fiatalkorú vádlott elé ugrott egy karóval a kezében és azt kiabálta, hogy „Ez egy rablás!”.

A sértett felajánlotta a vádlottnak, hogy ad nekik ezer forintot. Kivette a hátizsákjából a pénztárcát, melyet – a benne lévő 30 000 forinttal és iratokkal együtt - az elsőrendű vádlott kikapott a sértett kezéből és azzal a helyszínről elmenekült. A vádlottak a pénztárcát az utcán eldobták, a pénzből a közeli kisboltban csokoládét, chipset, energiaitalt vásároltak.

A vádlottak 2019. június elején elhatározták, hogy az elsőrendű vádlott által ismert, általában ittas állapotban lévő férfitól erőszakkal készpénzt szereznek meg.

Megvárták a kipécézett személyt a buszmegállóban, majd követni kezdték. Az elsőrendű vádlott a sértettet hátulról meglökte, maga felé fordította, majd ököllel mellkason ütötte, miközben egyik kezével a nyakát szorította másik kezével a nadrágja zsebéből kivette a benne lévő 1500 forintot, a zsákmány megszerzése után pedig kereket oldottak. A pénzt a közeli kisboltban szotyira, chipsre és energiaitalra költötték.

A bíróság közleménye szerint az elsőrendű fiatalkorú vádlottra 3 év, míg a másodrendű fiatalkorú vádlottra 2 év 6 hónap javítóintézeti nevelésre vár. Az ítélet nem jogerős.

Forrás: Pécsi STOP