Unokázós csalók vert át két idős nénit Pécsett, több millióval húzta le őket

2021. november 10. 13:23 2021. nov. 10. 13:23

A Pécsi Járási Ügyészség a bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki két időskorú személyt csapott be, a sértettek unokájának balesetére hivatkozva.

A vádlott 2020 júliusában két egymás követő napon hívta fel a pécsi sértetteket azzal, hogy unokájukat baleset érte. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!   

Az egyik sértettnek - aki 87 éves volt -, a férfi azt mondta, hogy unokája Pécsett karambolozott, mellyel közel 4 millió forint kárt okozott, amit azonnal ki kell fizetni, mert különben a károsult családja meg fogja verni az unokáját, írja az ügyészség. 

A telefonáló férfi állításának alátámasztására átadta a telefont egy ismeretlen nőnek, aki megerősítette a balesetet. A sértett elhitte azt, amit a férfi a telefonban mondott és beleegyezett abba, hogy 1.3 millió forintot és arany ékszereket ad át a kár megtérítésére.

Az idős hölgy a pénzt és ékszereket összekészítette, majd a férfi útmutatása alapján egy ismeretlen személynek átadta.

Az elkövető a csalással több, mint 2 millió Ft kárt okozott.

A másik megtévesztett idős asszony 95 éves volt, akinek a telefonhívás során a csaló azt állította, hogy az unokája balesetet okozott, és a kárt azonnal ki kell fizetni a károsultaknak. Elmondta, hogy az okozott kár 5 millió forint. Ezt követően a férfi ismét átadta a telefont egy ismeretlen nőnek, aki magát a károsultnak adta ki.

Az idős sértett elhitte a férfi elmondását és beleegyezett abba, hogy 5 millió forintot átad a vádlott által küldött személynek. Ezt követően a sértett az összekészített pénzt átadta egy ismeretlennek.

A vádlott cselekménye a csalás minősített esetének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény 1 évtől – 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!   

Címlapkép: Illusztráció, Pixabay