Ütközött, majd elegánsan továbbállt

2019. február 20. 09:49 2019. feb. 20. 09:49

Befejezte a vizsgálatot a rendőrség annak a férfinak az ügyében, aki autójával nekiütközött a vele szemben közlekedő kocsinak egy pécsi utcában, majd segítségnyújtás nélkül elhagyta a baleset helyszínét.

Segítségnyújtás elmulasztása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Pécsi Rendőrkapitányság egy 59 éves orfűi férfi ellen.

A férfi 2018. november 21-én 10 óra 40 perckor Pécsett, a Hársfa úton – a Komlói út irányából a Május 1. utca irányába – közlekedett gépkocsijával. Haladása során egy kanyarban megcsúszott, áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol nekiütközött a vele szemben szabályosan közlekedő személygépjárműnek.

Az ütközés során a szabályosan közlekedő gépjármű vezetője könnyebben megsérült. A férfi az ütközést követően pár méter után megállt, kiszállt, megnézte a saját gépkocsija állapotát, majd visszaült az autóba és adatai hátra hagyása nélkül elhagyta a helyszínt. Elindulását követően ismét megcsúszott és az út melletti árokba hajtott.

A rendőrök a férfit kihallgatták gyanúsítottként, az ellene folytatott nyomozás vizsgálati szakaszában a Pécsi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.