Vádat emeltek a bozótvágós rabló ellen, aki két rablás mellett csalt is

2021. január 11. 14:03 2021. jan. 11. 14:03

A Siklósi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás mellett csalással is vádolja azt a férfit, aki két napon belül kétszer is rabolt. Cikkünkben egy videót is közzéteszünk arról, ahogyan a rendőrök kísérik a vádlottat.

A harkányi férfi 2020 júliusában elhatározta, hogy egy siklósi kisboltot kirabol. Emiatt az esti órákban többször is megjelent a bolt közelében és figyelte annak forgalmát. Miután a férfi előzetes terepszemlét végzett, a következő napon a délelőtti órákban megjelent a bolt előtt, azonban a nagy vásárlói forgalom miatt távozott.

Még aznap este a vádlott a szálláshelyéről ellopott egy kerékpárt, majd azzal visszatért a bolthoz. Az elkövető maszkban, napszemüvegben és kapucnis pulóverben bement a boltba, majd a nála lévő bozótvágó késsel az eladót megfenyegette és követelte a bevétel átadását. Az eladó a fenyegetés hatására a férfinak 180 ezer forint bevételt adott át. Menekülés közben a vádlott a bozótvágó kést eldobta, ugyanakkor ezzel egyidőben a készpénzből több, mint 160 ezret el is hagyott.

Mivel a bűncselekménnyel szerzett pénz jelentős részét az elkövető elveszítette, ezért elhatározta, hogy ismételten kirabol egy kisboltot.

Két nappal később a kerékpárral Pécsre biciklizett, majd itt a belvárosban egy vegyesboltot rabolt ki, melynek során egy gépkarabélyhoz tartozó szuronnyal fenyegette meg a boltban dolgozó személyt. A boltból a vádlott tízezer forintot tudott megszerezni.

A rablások mellett az ügyészség a férfit többrendbeli csalással is vádolja, ugyanis 2019. és 2020. évben festési munkálatokat vállalt Siklós körzetében, mely munkákért 60 – 200 ezer forintot vett át alkalmanként. A férfi azonban a munkákat egyáltalán nem végezte el, azokat el sem kezdte.

A Siklósi Járási Ügyészség a férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével, valamint többrendbeli csalás vétségével vádolja, mely bűncselekmény közül a legsúlyosabb büntetési tétele 5 – 15 évig terjedő szabadságvesztés.

Az ügyről korábban ITT írtunk. 

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség