Vádat emeltek a Túronyban történt baleset okozója ellen

2021. január 22. 11:23 2021. jan. 22. 11:23

A Pécsi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat az ellen a nő ellen, akinek hibájából meghalt egy motor 2019 nyarán az 58-as főúton.

A vádirat szerint a nő 2019 júniusában Harkányból Túrony felé vezette a személygépkocsiját, amiben utasként tartózkodott a vőlegénye, akivel megbeszélték, hogy az útba eső étteremben ebédelnek majd.

A vádlott a főút 20. km-szelvényében a kétsávos útszakasz külső sávjából, illetve a külső és belső forgalmi sávot elválasztó terelővonalnál megkezdte a balra kanyarodást, azonban nem adott elsőbbséget a mögötte érkező motorosnak. A mulasztás miatt a motoros közel 80 km/h sebességgel ütközött neki a vádlott által vezetett, éppen kanyarodást végző gépkocsi bal hátsó részének.

Az ütközés következtében a motoros az út melletti füves területre esett, és olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt.

Az ügyben kirendelt szakértők megállapítása szerint a baleset azért következett be, mert a gépkocsit vezető vádlott az irányváltoztatás során nem adott elsőbbséget a vele azonos irányban közlekedő motorosnak.

A nő cselekménye halálos közúti baleset gondatlan okozásának megállapítására alkalmas, amiért egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Siklósi Járásbíróság dönt majd.

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség