Valahogy mindig lopni sikerült a vécézés helyett

2017. február 28. 11:45 2017. feb. 28. 11:45

Először egyedül, másodszorra már egy társával ment lopni egy nő, mindkét esetben a vécére kéretőzés volt az elterelés.

A Pécsi Járásbíróság 2017. február 22-én B. T. B. I. rendű vádlottat 1 rendbeli kifosztás bűntette és 1 rendbeli bűnsegédként elkövetett kifosztás bűntette miatt 1 év 10 hónap börtönre és 2 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte, és elrendelte egy korábbi ítélettel kiszabott 1 év 7 hónap fogházbüntetés végrehajtását, míg N. N. SZ. II. rendű vádlottal szemben kifosztás bűntette miatt 1 év börtönt szabott ki úgy, hogy a szabadságvesztés büntetés végrehajtását a II.r. vádlott esetében 2 évi próbaidőre felfüggesztette.

A bíróság közleménye szerint az I.r. vádlott nő 2014. december 17-én becsöngetett az – idős koránál fogva a bűncselekmény felismerésére és elhárítására korlátozottan képes – sértett férfi házába és WC-re kéretőzött.

Mivel a nő a WC környékén eltulajdonítható tárgyat nem talált, vizet, majd pálinkát, ez után zseblámpájába elemet is kért. Az idős sértett elemért egy másik helyiségbe ment át, ezt kihasználva az I.r. vádlott a nappaliban a sértett zakójában lévő 150 000 forintot elemelte, majd a házból távozott.

A nő később, a sértettel történt szembesítése során visszaadta az eltulajdonított pénzösszeget, így a kár megtérült.

A fent említett nő és N.N. SZ. II.r. vádlott nő 2015. január 31-én egy másik sértett férfi házához mentek, kihasználták, hogy a sértett a kapuban hagyta a kulcsot. Bementek a ház udvarára, ahol találkoztak a sértettel. Az I.r. vádlott kérte a sértettet, hogy engedje be wc-re, azonban a sértett ezt megtagadta és mondta neki, hogy menjen a bokrok közé, erre az I.r. vádlott papírtörlőt kért. A sértett teljesítette a kérését, a konyhába ment törlőért. Ezt kihasználta a II.r. vádlott nő, aki a hűtő tetejéről eltulajdonította a sértett pénztárcáját a benne lévő 7500 forint készpénzzel. A pénztárca 1000 forintot ért. A vádlottak által okozott kár nem térült meg.

A sértett betegsége miatt a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes.

Az ítélet ellen az I. rendű vádlott és védője enyhítésért, illetve felmentésért, míg az ügyész az I. r. vádlott vonatkozásában a büntetés súlyosítása érdekében jelentett be fellebbezést - áll a közleményben.

A II. rendű vádlott esetében az ítélet jogerős.