Vezető minisztériumi dolgozót tartóztattak le a rendőrök!

2020. december 2. 19:47 2020. dec. 2. 19:47

Korrupciós bűncselekmény gyanúja miatt vett őrizetbe a Központi Nyomozó Főügyészség egy vezető beosztású minisztériumi tisztségviselőt- tudta meg a Telex.hu

A lap megtudta, hogy a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatali helyzettel visszaélésére irányuló hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást.

Az ügyészség szerint 2020 nyarán egy mezőgazdasággal foglalkozó vállalkozó pályázati úton szerette volna igénybe venni egy vissza nem térítendő állami támogatást. A gyanú szerint a vádlott "jogtalan előnyt ajánlott” azért, hogy egy magas beosztású minisztériumi tisztségviselő a pozíciójából adódó kapcsolatainak igénybevételével segítséget nyújtson a fejlesztésekhez szükséges pályázat elnyeréséhez és számos földterület megszerzéséhez.

Az említett vállalkozó az elnyerni tervezett több száz millió forintból tervezett egy új céget alapítani, amiből 5%-os tulajdonrészt ajánlott a tisztségviselőnek.

Megdöbbenésünkre a minisztériumi dolgozó nem utasította vissza az ajánlatot, és az ígért tulajdonrészt az újonnan alapított mezőgazdasági vállalkozásban kormánytisztviselőként megszerezte.

Ezek után csapott le az ügyészség a rendőrség bevonásával, amely mindkét elkövetőt gyanúsítottként hallgatta ki és elrendelte őrizetüket és indítványozta az előzetes letartóztatásukat.

Forrás: Telex.hu