Videón az ámokfutó skodás, bedrogozva, jogsi nélkül menekült a rendőrök elől

2020. október 6. 17:47 2020. okt. 6. 17:47

Kedd délután közzétett a rendőrség egy videót, melyen azt látni, hogyan kergették végig Pécsett azt az ámokfutó Skodást, akit végül Meszesen sikerült lekapcsolni.

Korábban a Szabad Pécs nyomán írtuk, hogy a fekete kocsit először Kertvárosban látták, nyomában a rendőrökkel, majd a Budai Vámnál tűnt fel. Az üldözésnek a meszesi városrészben lett vége, a fiatal sofőr gyalog próbált menekülni, de rendőrök és civilek végül közös erővel elfogták.

Délután fél öt előtt a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság részletes közleményt adott ki az akcióról. Mint írták, a Skoda gyorshajtott, ezért akarták megállítani még az 57-esen. A sofőr azonban a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyva továbbhaladt.  

A járőrök követni kezdték az autóst, aki menet közben érintőlegesen nekiütközött egy rendőrautónak, egy másik rendőrautó az autós miatt nekiment egy jelzőlámpának. 

A menekülő végül Pécsett, a Pákolitz István utca és a Szeptember 6. tér kereszteződésénél karambolozott egy harmadik, civil jellegű rendőrautóval. A férfi ezt követően kiugrott az autójából, és futva próbált menekülni, de a rendőrök elfogták.

A 23 éves pécsi férfiról kiderült, hogy nem rendelkezik vezetői engedéllyel, és a vele szemben elvégzett drogteszt pozitív jelzést adott, ezért a sofőrt további intézkedések megtétele céljából előállították a rendőrkapitányságra.

A férfi ellen cserbenhagyás, közúti veszélyeztetés és kábítószer birtoklása miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság. A hivatalos személy elleni erőszak elkövetését az ügyészség vizsgálja. A videófelvételek alapján a rendőrök összesítik a sofőr által elkövetett szabálysértéseket, és azok miatt szabálysértési eljárás is indul ellene.
 

Forrás: Pécsi STOP