10 éves Fidesz-uralom után, ma közel 500 ezer gyermek éhezik

2020. május 23. 17:53 2020. máj. 23. 17:53

A járvány nyomában járó szociális és megélhetési válság több százezer családot tesz próbára. Akinek volt tartaléka, mára felélte. Eddig is több mint 3 millióan éltek a szegénységi küszöb alatt, most ez még további százezrekkel növekszik!

Mit tesz a magyar kormány ebben a helyzetben? Segít állampolgárainak talpon maradni? Emeli a nyugdíjakat, legelsősorban a szégyenletesen alacsony kisnyugdijakat? A családok túlélése érdekében növeli a családi pótlékot, a GYES-t, a GYET-et? Az állásukat elvesztőknek könnyen hozzáférhető bérpótlást ad, mint Európa minden más országa? Emeli Európa legrövidebb, 3 hónapos munkanélküli időszakát 9 hónapra, a pár tízezer forintos ellátást garantáltan legalább havi 100 ezer forintra?

Eltalálták – mindezt nem teszi.

Ehelyett herdálja, égeti a közpénzt ezerrel: yachtkikötőket vásárol a Balatonon, focit támogat idehaza és külföldön, újabb stadionokat épít, újabb 82 milliárdot ad egy olyan vasútvonalra, amely a magyaroknak nem hajt hasznot, megvásárolja a veszteséges Mátrai Erőművet Mészáros Lőrinctől, a saját embereinek utal százmilliókat, milliárdokat, és hordja szét a nemzeti vagyont, további kastélyokat, ingatlanokat játszva át a haverok kezére.

Az elherdált pénz pedig keservesen hiányzik az egészségügyből, a szociális ellátásból, az oktatásból, a kultúrából, a vállalkozásfejlesztésből. Legkeservesebben a tisztességes, dolgozni akaró emberek családi költségvetéséből hiányzik. De nem feledhetjük azt sem, hogy 10 éves Fidesz-uralom után ma közel 500 ezer gyermek éhezik vagy él nyomorban, több százezer nyugdíjas él létminimum alatt és családok százezrei élnek egyik napról a másikra!

Mi, az MSZP-ben ezen akarunk változtatni, ezért esélyt követelünk számukra! Esélyt a túlélésre, esélyt a biztos megélhetésre! Egyenlő esélyt mindenki számára!

Forrás: hirklikk.hu