26 hektár területet szerzett vissza Mohács polgármestere

2020. szeptember 6. 11:12 2020. szept. 6. 11:12

A képviselő-testület fideszes többsége folyamatosan próbálta ellehetetleníteni Csorbai Ferenc munkáját, például a neki dolgozó ügyvédek helyett a saját káderüket preferálták, de így sem sikerült megakadályozni a sikert. 

“Visszaszereztük a Pannonia Ethanol területét” - adta hírül Facebook oldalán Csorbai Ferenc, Mohács polgármestere. A 26 hektáros területet még 2012-ben adta el a Pannónia Ethanol Mohács Zrt. (PEMZ), hogy mintegy tízmilliárd forintos beruházással egy modern bioüzemanyag-gyárat létesítsen rajta, ami közvetlenül 85 embernek adott volna munkát a városban, közvetve további több száz család foglalkoztatását hozta volna magával. Ám az ügyletből végül nem gyár, hanem harag és évi százmilliós nagyságrendű be nem hajtható telekadó kivetés lett, úgy nézett ki „fuccsba megy” minden, egészen mostanáig.

A felek most megegyeztek, hogy a vállalkozó folytatja a beruházást a várossal együttműködve. Csorbai szerint a megegyezés titka csupán annyi volt, hogy a háborúskodás helyett tárgyalóasztalhoz ült a céggel és sikerült a vitákat rendezni, ebből pedig majd a mohácsiak profitálnak, ígérte a politikus. 

Az ügy érdekessége, hogy az ügyletet Pálos Dénes ügyvéd segítette, akinek a megbízásáét szerette volna megszüntetni a mohácsi képviselő-testület fideszes többsége. helyettük egy olyan ügyvédi irodát preferáltak, amely több mint tíz év alatt összesen 45 millió forintot kapott a várostól, de érdemben alig dolgoztak a városnak. Olyannyira, hogy a 24.hu minapi cikke szerint már hűtlen kezelés gyanújával vizsgálják a Halmosi Ügyvédi Iroda megbízásait. A városvezető tiltakozása ellenére arra próbálták kényszeríteni az önkormányzatot, hogy minden ügyvéddel bontsanak szerződést, csak a semmittevő irodával folytassák a már megszüntetett együttműködést. 

Forrás: hirklikk.hu