300 ezres Orbán Viktor havi rezsije

2022. november 23. 15:08 2022. nov. 23. 15:08

Három hét elteltével válaszolt a miniszterelnök a Momentum frakcióvezető-helyettesének arra a parlamenti kérdésére: mennyi rezsit fizet, és mennyit fizetett egy évvel ezelőtt.

„Tisztelt Képviselő Úr! A budapesti házunk rezsije 2021 novemberében 55.190, 2022 novemberében 178.598 forint, a felcsúti házam rezsije pedig 2021 novemberében 47.756 forint, 2022 novemberében 121.973 forint volt.”

Bedő Dávid még november 2-án kérdezte meg az Országgyűlés plenáris vitáján Orbán Viktort arról, mennyi rezsit fizet az ingatlanjai után. Orbán akkor azt felelte, ő a törvények szerint lakhatna rezidenciában, de nem él ezzel a lehetőséggel, magánlakásban lakik, így magánügy, hogy mennyit tesznek ki a havi rezsiszámlái. Mindennek ellenére, a felesége írásban válaszol majd a momentumos képviselő kérdésére.


 

Bedő Dávid pár napja már felhívta a figyelmet arra, hogy a kormányfőnek vélhetően van oka ilyen sokáig számolni, hiszen két hét eltelt a kérdés felvetése óta. Bedő szerint ugyanis a kormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt nemcsak Orbán, hanem az egész ország retteg az érkező rezsiszámlák miatt.

Kedden Bedő papíron, gépelt levélben kapott választ Orbántól, így nyilvánosságra kerülhetett, hogy a miniszterelnök nevén lévő, részben tulajdonában álló két ingatlan rezsiköltsége – Orbán saját bevallása szerint – 102 946 volt tavaly ilyenkor, ez azonban idén novemberben már 300 571 forint volt.

„Orbán Viktor olyan sok rezsit fizet egy hónapban, hogy három hétbe telt neki összeszámolnia és válaszolnia”, mondta a Telexnek a levelet értékelve Bedő Dávid. A Momentum frakcióvezető-helyettese szerint felháborító, hogy „a miniszterelnök, aki hazug módon sokszor bújik a nép egyszerű gyermeke bőrébe, többet fizet egy hónapban a rezsiért, mint amennyi egy kezdő pedagógus bére ma Magyarországon.”

A szomorú igazság ma az, hogy ő megengedheti magának, hogy így éljen az emberek pénzéből, magyarok millióinak viszont nélkülözniük kell és a kormány mindössze minimális segítséget nyújt számukra. Ráadásul ebben még nincs is benne a hatvanpusztai luxusbirtokának a rezsiköltsége, erre valamiért elfelejtett válaszolni a kormányfő” – tette hozzá a momentumos politikus.

A válaszlevélben valóban nem szerepel a Bedő által nevesített hatvanpusztai családi birtok, valószínűleg azért, mert az papíron nem Orbán Viktor tulajdona.

Orbán miniszterelnöki és képviselői tiszteletdíján kívül más juttatást vagy ajándékot idén sem tüntetett fel vagyonnyilatkozataiban, így a rezsit vélhetően e juttatásaiból kell finanszíroznia. Nyáron a parlament Orbán fizetését is megemelte, méghozzá csaknem a duplájára, így összesen jelenleg nagyjából bruttó 4,8 millió forintot visz haza havonta.

Forrás: Telex