Maga alá vizelt kutyaként hajítják ki Orbánt a Néppártból az Economist karikatúráján

2019. március 8. 11:54 2019. márc. 8. 11:54

Markáns karikatúrát közölt az angol Economist Orbán Viktorról, mindezt egy olyan véleménycikk kíséretében, mely azt mondja: ideje kivágni a Fideszt az Európai Néppártból.

Az Economist pénteken megjelent véleménycikkében végigveszi röviden a Fidesz történetét, annak változását, a 2010 utáni fordulatot (sajtó, bíróságok leuralása, civilek visszaszorítása), egészen a mostani helyzetig. A lap úgy látja, a Fideszt ki kell zárni a Néppártból, egy ejnye-bejnye felfüggesztés itt már kevés. Ehhez készített a lap karikaturistája egy veretes rajzot.

Ezen Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője a nyakörvénél viszi ki a kutyaként ábrázolt Orbánt, miközben az maga alá vizel:

A Fidesz legutóbbi plakátkampányával erősen beleszellentett a nullás lisztbe uniós pártcsaládja, az Európai Néppárt (EPP) háza táján.

A napokban a Néppárt 12 tagpártja kilenc országból kérte a Fidesz kizárását vagy felfüggesztését, az erről szóló ülést március 20-án tartják. Manfred Weber, az EPP európai parlamenti frakcióvezetője három feltételt szabott a Fidesznek: fejezze be a Brüsszel-ellenes kampányt, kérjen mindezért bocsánatot a Néppárt tagpártjaitól, valamint a kormány biztosítsa a CEU budapesti maradását.

A Fidesz kommunikációja itthon közben azt a lemezt pörgeti, hogy nem is velük van gond, hanem a Néppárton belüli vita a bevándorlásról szól.