A ferencvárosi Bakáts téren is jobb oktatást követeltek a szülők és a tanárok

2022. szeptember 27. 12:14 2022. szept. 27. 12:14

Szülők és tanárok tiltakoztak kedd reggel a ferencvárosi Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola előtt. Korrekt béreket, szabad tankönyvválasztást, oktatási minisztériumot és valódi tárgyalásokat követeltek a kormánytól.

A 444 tudósítója szerint öt iskola tanárai vettek részt a megmozduláson, különösen sokan jöttek a Molnár Ferenc Általános Iskolából. Ők mindnyájan sztrájkoltak az első órában.

A pedagógusok, szülők és diákok hónapok óta tiltakoznak a jobb oktatásért, október 5-re pedig országos sztrájkot hirdetett a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete. Az év elején elfogadott rendelet jelentősen szűkítette a sztrájk kereteit, például ugyanúgy meg kell tartani a tanórák egy részét, mintha nem lenne munkabeszüntetés.

Itt is felcsendült a pedagógusokért tartott tiltakozások nem hivatalos himnusza, a „Mi vagyunk a Grund”.

Az elmúlt hetekben sok tanár csatlakozott a polgári engedetlenségi mozgalomhoz, amelynek lényege, hogy a csatlakozó iskolákban rendszeresen, heti egy-egy napon nem tart órát a tantestület egy része. Ez hivatalosan nem törvényes formája a tiltakozásnak, a tankerületek fenyegetéssel reagáltak.

Forrás: hirklikk.hu