A Fidesz útja a csirkefar-háttól a luxuszakón át a másfél milliós óráig

2022. január 14. 14:30 2022. jan. 14. 14:30

Az elmúlt napokban többször is láthattuk Szijjártó Pétert egy sportos, ám igen márkás és drága zakóban nyilatkozni. Egy fotón pedig Varga Judit látható, amint egy piacon a húsos pultnál állva büszkén hirdeti, hogy a kormány február 1-től maximalizálta több alapvető élelmiszer, így a képen is feltűnő sertéscomb árát. Az igazságügy-miniszter asszony karján szabad szemmel is jól kivehető egy Cartier Clé de Cartier óra, ennek értéke hozzávetőlegesen másfél millió forint.

Jó hír viszont, hogy nem hat, hanem hét alapvető élelmiszer árát rögzítette maximált áron a kormány. A hetedik a csirkefar-hát.

A Szijjártó Péter által mostanság hordott Moncler Veran Quilted Biker Jacket az internet tanúsága szerint mintegy 1100 dollárba kerül, de van akciós is – nem tudni, így vásárolta-e a külügyminiszter –, az valamivel olcsóbb. Szijjártónak korábban már volt zakó-ügye, méghozzá 2015. novemberében, amikor egy guberáló megtalálta a luxuszakóját a külügyminiszter háza előtti kukában. Lefényképezte, elküldte egy internetes portálnak, közzétették. Kiderült, hogy egy Silka márkájú zakóról van szó, amely listaáron félmillió forintot, ezt dobta ki a külügyminiszter.

Adva van egy még mindig fiatal ember, akinek polgári foglalkozása soha nem volt, amióta az eszét tudja, politikusként kereste a kenyerét. Ami azt jelzi, hogy gazdagság van Magyarországon, de legalábbis jólét. Igaz, még nem minden egyes emberre kiterjedő mértékben, de azért nem kell nagy ügyet csinálni egy 167 milliós dunakeszi házikóból, sem pedig egy kidobott luxus-zakóból. Nem tetszett Szijjártónak a színe, kinőtte, van másik, még menőbb, érthető hát, ha megvált tőle.

Az akkori zakó-ügyben egyébként nem a ruhadarab volt igazán érdekes, hanem az, ahogyan Szijjártó munkáltatója, a Külügyminisztérium az ügyre reagált. Megtehették volna, hogy kínos magyarázkodásba kezdenek, és lehazudják a csillagot az égről. Hogy a zakó nem is Szijjártóé. (Csak véletlenül volt beleírva egy névrokonának a neve.) És nem is olyan drága, mint amilyennek látszik. (Pedig, épp olyan drága, sőt, nekünk, adófizetőknek még annál is többe van!). Vagy kitalálnak más, amúgy szintén hihetetlen hazugságot.

A Külügyminisztérium azonban más utat választott. Nem mismásolt, ködösített, ezzel szemben egyenesen belevágta a háborgók képébe, hogy jellemhiba másnak a kukájában turkálni, és az ott talált tárgyakat lefényképezni. Ettől kezdve tudjuk, hogy mi jellemhiba, és mi az, ami nem. Jellemhiba vérlázító dolgokat feltárni, és azt a magyar adófizetőkkel megismertetni, de nem jellemhiba lenyúlni a magán-nyugdíjpénztárakban tartott megtakarításokat, földet, kaszinót, dohányboltot adni a csókosoknak. Nem jellemhiba megszállni a közmédiát, elfoglalni az ügyészséget, magunk alá gyűrni a bíróságokat, keleti despotákkal barátkozni, tőlük kedvezőtlen feltételekkel hiteleket felvenni, s ily módon az országot eladósítani.

Itt térnénk rá Varga Judit órájára, mert az sem jellemhiba, ha valaki a számos ember szegénysége és nyomora miatt szükséges kormányzati intézkedést egy másfél milliós órával propagál. Szavahihető szakértők szerint ez a Cartier Clé de Cartier nem tartozik a legmenőbb Cartier modellek közé, de még így is másfél milliót kóstál. Tavaly már előkerült a sajtóban ez a bizonyos körökben átlagosnak számító időmérő szerkezet, akkor a 168 óra találta meg a miniszter asszony karján hordott drága órát. Szóvá is tették, hogy nem szerepel a vagyonbevallásában, de a miniszter férje megvédte a feleségét. Magyar Péterről van szó, akinek szintén van mit a tejbe aprítania, lévén a Diákhitel Központ vezérigazgatója. Elmondása szerint ő lepte meg feleségét a negyvenedik születésnapjára ezzel az órával, amit azonban nem kellett beleírni a vagyonbevallásba, mert – így a férj – „abban csak a hathavi képviselői alapdíjat meghaladó értékű ingóságokat szükséges szerepeltetni”.

Hát így élünk mi Hunniában. Befagyasztott csirkefar-hát az egyik oldalon, másfélmilliós óra és luxus-zakó a másikon. Egyelőre nincs szó arról, hogy a Moncler Veran Quilted Biker Jacket, vagy a Cartier Clé de Cartier árát befagyasztaná a kormány.

Forrás: hirklikk.hu