A Hertha kirúgta Petry Zsoltot

2021. április 6. 14:52 2021. ápr. 6. 14:52

A Hertha BSC kedden a klub honlapján tudatta, megválik kapusedzőjétől. A most 54 éves Petry Zsolt nemcsak Dárdai Pál idején állt a Hertha alkalmazásában, hanem más edzők alatt is, és eddig elégedettek voltak a munkájával. A válogatott egykori kapusa a szivárványcsaládokról, Gulácsi Péter kiállásáról és a bevándorlásról formált markáns véleményt a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

Telex cikke szerint a Hertha BSC úgy indokolta a menesztést, hogy aláírta a sokszínűség chartáját, és aktívan elkötelezett a sokszínűség valamint a tolerancia mellett, mert ezek az értékek fontosak számukra. Ez nem található meg Petry Zsolt nyilatkozataiban, amelyeket munkatársukként – velük nem egyeztetve – nyilvánosan tett.

„Petry Zsolt munkáját mindig nagyra értékeltük. Mindig nyitott, toleráns és segítőkész volt. Soha nem viselkedett homofób módon vagy nem volt rá jellemző az idegengyűlölet” – magyarázta az elnök Carsten Schmidt.


 

Hozzátette még a Hertha vezetője, hogy megismerték a fordítás finomságait, elhiszik, hogy nem mindenben pontosan úgy fogalmazott, de a kijelentések nem állnak összhangban a klub alapértékeivel.

Petry is mondott néhány mondatot a klub honlapjának. Azt szerette volna ezúttal is hangsúlyozni, hogy nem homofób és nem idegengyűlölő, és természetesen sok sikert kíván a bentmaradásért küzdő klubnak.

„Nagyon sajnálom a bevándorlási politikával kapcsolatos nyilatkozatomat, és elnézést szeretnék kérni mindazoktól az emberektől, akik nálunk keresnek menedéket, és akiket ezzel megsértettem. Nagyon szerettem dolgozni a Hertha BSC-nél, tudomásul veszem a döntést.”

 

A Telex emlékeztet: Petry a már említett interjúban kifejtette, hogy a bevándorlás-politika nála az erkölcsi leépülés megnyilvánulása, és Európa keresztény földrész, nem szívesen nézi végig azt az erkölcsi leépülést, ami végigsöpör a kontinensen. Petry 17 éve él Németországban, a Paderbornnál fejezte be aktív pályafutását 2004-ben, és ott kezdett el edzősködni is, onnan került a Hoffenheimhez. A nyilatkozata megjelenése után még hétfő este jelezte, hogy árnyalni szeretné a képet.