A kormány az emberek életével üzérkedik

2020. szeptember 11. 08:25 2020. szept. 11. 08:25

Mit tegyen a dolgozó, akit koronavírus-gyanúval hazaküldenek, de a tavaszi kényszerszabadságolás miatt már nincs szabadsága? Mit tegyen a szülő, ha gyermekét hazaküldik az iskolából és nincs fejenként 40-60 ezer forintja a családtagok tesztelésére?

Mit tegyen az álláskereső, aki mégúgyse tudja kifizetni a tesztelés borsos árát, így álláshoz sem juthat?

Mit tegyen a pedagógus, a buszvezető, a bolti eladó, az egészségügyi dolgozó, a szociális munkás, aki naponta ki van téve a vírusveszélynek? Mit tegyen a vállalkozó, a cukrász, a pincér, az őstermelő, ha tüneteket mutat, vagy tüneteket mutató vendégekkel, vevőkkel találkozik?

Mit tegyen, akinek a családtagja koronavírus-fertőzött, de a Fidesz-kormány kontaktkutatása nem hajlandó észrevenni? Mert ma az is bőven előfordul – erről olvasni –, hogy a család egyik tagját karanténba helyezik, de a többieknek szabad kijárásuk van, és tesztet sem kapnak…

A Fidesz-kormány „elintézte”, hogy ezeknek az embereknek a saját pénzükből kelljen kifizetni a tesztelést. Azt a tesztelést, amit egyszer már kifizettek adó, egészségbiztosítási járulék és szociális hozzájárulási adó formájában. Pedig a kormány megvásárolt több mint 4 millió tesztet a mi adóforintjainkból. Csakhogy azok zömmel a raktárakban állnak!

Franciaország ingyen biztosítja a tesztelést még azok számára is, akik nem fizették a TB-t. Németországban az autópályák mentén ingyenes tesztállomásokat állítottak fel az áthaladók számára is.

Csak nálunk fizetteti meg a rezsim még egyszer azt, amit már megfizettünk. Az egészségünkkel, az életünkkel üzérkedik! Minden fillért lefölöz: még azt is „elintézte”, hogy a kötelező házi karantén idejére nem jár betegszabadság!

S persze, orwelli módra, megint vannak az egyenlők között „egyenlőbbek”: a kormánytagok két tesztelése között nem kell eltelnie 48 órának – vagy náluk még az idő is másképpen pereg? A futballszurkolóknak meg elég egy PCR-teszt, és ha párban mennek a szuperkupa-döntőre, egymás melletti helyekre kapnak jegyet… A Fidesz-kormány annyira meghajlította már a maga számára a valóságot, hogy a másfél méter nincs egy könyéknyi.

Nemzeti érdekünk, hogy minél kevesebb ember betegedjék meg az országban. Közös, nemzeti érdekünk az is, hogy pontosan ismerjük a járványhelyzetet.

Ezért követeli a Magyar Szocialista Párt:

Tömeges és ingyenes tesztelést! Most! Ne üzérkedjenek az egészségünkkel és az életünkkel!

Épp ezért léptem fel a múlt héten annak érdekében, hogy legyen ingyenes a tesztelés, és ezért értek egyet Budapest főpolgármesterével! Támogatom, hogy Karácsony Gergely főpolgármester tegnapi, a miniszterelnöknek írt levelében felvetette: bővítsék az ingyenes tesztelést, ingyen teszteljék a tanárokat, és készüljenek az idősek védelmében teendő további intézkedésekre. Egyetlen magyar sem veszítheti el munkahelyét, és egyetlen gyermek sem maradhat le az iskolában csak azért, mert a kötelező kormányzati protokoll betartását anyagi lehetőségeik nem teszik lehetővé.

Nem inkább a kormányzati protokollon kellene változtatni?!

Forrás: hirklikk.hu