A kormány járványügyi intézkedései gyilkos időhúzásról tanúskodnak

2020. december 4. 12:39 2020. dec. 4. 12:39

Döbbenetes lebukások és képmutatások derültek ki az Operatív Törzs meghallgatásakor a Honvédelmi Bizottság csütörtöki ülésén.

A meghallgatáson többek közt arra is fény derült, hogy a kormány fukarkodik a táppénzzel és hazudozik a tesztelésekről – számolt be Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese, a Magyar Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti bizottságának tagja csütörtök este az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

„Óriási köszönet és tisztelet azoknak, akik ma és az elmúlt hónapokban drámai körülmények között küzdenek honfitársainkért, ám ezeket a körülményeket csak a bekerülők ismerik. Gyakorlatilag hírzárlat van, ami embertelen és a járvány megfékezésében sem segít. A kormány miért titkolja, hogy mi történik?” – tette fel a kérdést az MSZP-s képviselő.

Hozzáfűzte, „Egy magyar ember nem Gulyás Gergely sajtótájékoztatójára érkezik”, ha beteg, hanem a magyar egészségügy elszomorító valóságába. „Megint hazudik ennek az országnak, miközben mindenki tudja, hogy az elhunytak száma egyre emelkedik”. Harangozó felhívta a figyelmet, a titkolózó, hazug propagandával szemben az emberek érdekében a valódi segítséget jelentő intézkedéseket kellene meghozni. „A kormánynak arra kéne válaszolni, mikor jut már végre legalább az orvosoknak és a pedagógusoknak – vagy, amit az MSZP követel, mindenkinek – 100%-os táppénz! Az Operatív Törzs erről csak annyit mond, hogy a kormány tanácskozik. Ezt hallgattuk múlt héten is. Közben hiába állítja Müller Cecília, hogy van influenzaoltás, nem véletlenül jelzik annak hiányát nekünk a szociális ágazatból névvel-címmel magyar emberek”.

A szocialista politikus a túlárazott eszközbeszerzésekkel kapcsolatos nyomozásról is beszélt. „Halmos tábornok úr csak annyit mondott az ülésen, hogy most küldött SMS-t a bűnügyekért felelős helyettesnek, hogy indult-e már nyomozás. Az összes magyar intenzív
osztályon levő 2500 ágyhoz képest 18.000 lélegeztető- illetve altatógépet szereztek be 300 milliárd forintért! Ha valaki belegondol, hogy ebből mi mindent lehetne megoldani a magyar egészségügyben, biztos egyetért, hogy ennek azért kell, hogy legyen következménye. Még nem jött meg a válasz SMS”.

A bizottsági ülésen az is kiderült, hogy a kormány is elismeri ma már az antigén gyorstesztek hatékonyságát, sőt ezt július óta tekintik elfogadottnak. „Karácsony Gergely november elején kiállt és azt mondta, nem vár tovább a kormányra, nem nézi tétlenül, hogy nem tesztelik az orvosokat és a közalkalmazottakat: vesz a Főváros 100.000 gyorstesztet. Másnap a Nemzeti Népegészségügyi Központ azt mondta, hogy az antigén gyorsteszt nem alkalmas szűrésre. Ma Müller Cecília elmondta, hogy nálunk ez már július óta elismert tesztelési mód. Az NNK tehát nekiállt párt-politizálni, aminek kell, hogy legyen következménye” – figyelmeztetett Harangozó Tamás.

„Az nem lehet, hogy az emberek azt gondolják, hogy Müller Cecília vagy a Nemzeti Népegészségügyi Központ politikai okokból mond bármit is. Orbán részéről is megint egészen elképesztő hazudozás volt ebben a kérdésben” – tette hozzá.

Végül a képviselő elmondta, Müller Cecília azt állította, hogy minden a terv szerint halad.

„Ez egy nagyon súlyos mondat! Ugye nem azt mondja nekünk, magyaroknak, hogy a napi 180-nál is több haláleset, az mind a legjobban kezelt, tervezett folyamat része?! Ez sok minden elmond! Az őszinte beszéd és esetleg az önkritika gyakorlása helyett megy a púderezés, csak itt a nap végén nem szavazatokról beszélünk, hanem emberéletekről – és ez megengedhetetlen”  húzta alá az MSZP frakcióvezető-helyettese.

Forrás: Hírklikk