A kormánypártiak többsége is ellenzi a közvagyon kiszervezését

2021. június 11. 16:57 2021. jún. 11. 16:57

A magyarok háromnegyede nem ért egyet a közvagyon alapítványi kiszervezésével – derül ki a Publicus Intézet a Népszava megbízásából készített reprezentatív közvélemény-kutatásának eredményéből.

A magyarok 62 százaléka hallott róla, hogy a kormány alapítványokba szervezi ki a közvagyont – derült ki a Publicus Intézet felméréséből. A megkérdezettek többsége szerint ezzel a Fidesz–KDNP arra készül, hogy egy esetleges választási vereség után is komoly, az új hatalom számára ellenőrizhetetlen vagyon felett rendelkezhessen.  A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Erről az ellenzék szavazók 85 százaléka hallott, ezzel szemben tíz kormánypárti szimpatizánsból csak négyen, ami nem véletlen. A Fideszhez tartozó sajtó például arról hírt adott, hogy a vidéki egyetemek alapítványi fenntartásba kerülnek, ám azt már nem közölte, hogy a kormánypártiakkal telerakott kuratóriumok ettől kezdve saját hatáskörben dönthetnek a korábbi állami vagyonról.

A teljes népesség háromnegyede – köztük a Fidesz–KDNP-sek 54 százaléka is – helytelennek tartja, hogy a közpénz magánfenntartású alapítványokhoz vándoroljon. Az ellenzékieknek csak kilenc százaléka szerint pozitív a döntés. A válaszadók 58 százaléka – és a fideszesek harmada – szerint a kormány azért szervezi ki az állami vagyont, hogy egy esetleges választási vereség után a Fidesz, s ne a hatalomra kerülő ellenzék rendelkezhessen felette.  A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Forrás: Népszava