A lemondó sms ellenére is többen megjelentek a kijelölt oltóponton - Majd gond nélkül megkapták az AstraZenecát

2021. március 6. 14:25 2021. márc. 6. 14:25

Hiába a lemondó sms, miszerint a hétvégi oltás elmarad, többen mégis elmentek a számukra kijelölt oltópontra, ahol aztán minden probléma nélkül megkapták az AstraZenecát.

Mint ahogyan arról a Pécsi STOP is beszámolt a hétvégén 74 ezer embert terveztek beoltani, az érintetteket sms-ben értesítették csütörtökön. Még Müller Cecília is felhívta minderre a figyelmet a csütörtöki operatív törzs sajtótájékoztatóján, majd mindezek után pénteken a hétvégére tervezett tömeges oltást hirtelen lefújták. 

Mint megírtuk a pénteki operatív törzsön György István államtitkár beszélt arról, hogy az e hétre tervezett oltási program a megfelelő ütemben halad, azonban közölte, hogy a hétvégére tervezett tömeges oltás, melynek során 74 ezer embert kívántak beoltani, egy későbbi időpontban valósul majd meg. Az érintetteket az AstraZenecával akarták beoltani és sms-ben értesültek a részletekről. A vakcinázást azért kellett elhalasztani, mert probléma lépett fel az adatbázis szinkronizálása közben. 

Többen azonban mindezek ellenére úgy döntöttek, hogy szerencsét próbálnak és csodák csodájára gond nélkül megkapták a vakcinát. 

Kapcsolódó: "Tragédia lehet, ha nem lépünk" - mondta Orbán Viktor, aki megengedte a virágboltoknak, hogy nőnapon nyitva legyenek

Egy budapesti férfi több tízezer emberrel egyetemben megkapta az előjegyzést lemondó sms-t, de úgy döntött, azért ő megpróbálja mégis csak megkapni az oltást. Lesz, ami lesz alapon érkezett a kijelölt oltópontra, megmutatta az ügyintézőnek a behívó sms-t, majd pedig mindenféle gond nélkül megkapta az oltást - adta hírül a HVG. A férfi az oltópontot szándékosan nem nevezte meg, mert nem szerette volna kellemetlen helyzetbe hozni az ott dolgozókat. 

„Kicsit féltem tőle, hogy lepattintanak majd, de semmi, a bejáratnál csak annyi történt, hogy a portás megkérdezte, az első vagy második oltásomra jöttem-e, amikor mondtam, hogy az elsőre, akkor jobbra küldött. Ott már állt egy kisebb sor, majd katonák fogadtak, az ügyintéző pedig elkérte a papírjaimat, ekkor derült ki, hogy nem vagyok rajta a listán. Amikor azonban felmutattam a Vakcinainfótól kapott sms-t, felvették az adataimat, elkérték az igazolványaimat és felírtak” 

– mesélte a lapnak.

Nem ő volt azonban az egyetlen, ugyanis a a Telex beszélt egy háromgyerekes budapesti férfival, aki ugyanígy tett. Ő elmondta, hogy a helyszínen mind az orvosok, mind pedig a nővérek felkészülten várták, senki nem mondta, hogy elmaradna az oltás. Sőt, mint mondta rajta kívül többen is érkeztek beoltatni magukat, a menetrend szerint, az oltási igazolásába beírták, hogy májusban fogja megkapni a második adagot.

Fontos! „A 8-a egy kis pillanatnyi infúzió nekünk" - Sebtapaszként szolgál a virágboltosoknak a nőnapi nyitvatartás, de a hogyan tovább bizonytalan

Továbbá Baranyi Krisztina Budapest IX. kerületének polgármestere is levelet kapott, amiben az áll, hogy a Goki oltóponton is zajlik az oltás, aki rajta van a listán beoltják.

Forrás: HVG 

Címlapkép: AstraZeneca, MTI/Koszticsák Szilárd