A Medián szerint az ellenzéki mozgósítás motorja: Márki-Zay Péter

2021. október 11. 18:02 2021. okt. 11. 18:02

Ma már a második közvéleménykutatás adatai jelzik: az olykor váratlanul éles előválasztási kampány mozgósította a kormányváltó ellenzéki szavazókat.

A Medián szeptember 29-e és október 4-e között elvégzett, és részben már a múlt héten ismertetett 1000 fős országos reprezentatív felmérése szerint az előválasztási kampány javított az ellenzéki összefogás esélyein: a listás voksokat tekintve a Fidesz–KDNP és az ellenzék fej-fej mellett áll – írja a hvg.hu.

A Medián szerint az ellenzéki mozgósítás motorja: Márki-Zay Péter. A felmérés szerint Dobrev Klára és (a felmérés idején még versenyben volt) Karácsony Gergely jelöltsége inkább a kormánypártok javára mozgósítana szavazókat. Márki-Zay Péter jelöltsége esetén viszont megfordulna az állás: az ellenzéki szavazókat jobban, a kormánypártiakat kevésbé mozgósítaná az ő jelöltsége, így az ellenzék három százalékpontnyi előnyhöz jutna.


A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!   

Mint arról mi is beszámoltunk, reggel a Republikon számai láttak napvilágot. Az ő felmérésük szerint a Fidesz stagnál, míg az ellenzéki mozgósítás jobban megmozgatta az embereket, a hatpárti összefogás a pártválasztók körében nyolc százalékkal erősödött.