A Momentum vizsgálja a jogi lépések lehetőségét a DK-s hangfelvétel ügyében

2020. augusztus 5. 19:56 2020. aug. 5. 19:56

Gödön valóban kezd elmérgesedni a viszony a Momentum és a Demokratikus Koalíció között, olyannyira, hogy annak már jogi következményei is lehetnek.

Tegnap este jelent meg a Demokratikus Koalíció honlapján egy hangfelvétel, amelyben azt állították, hogy Balogh Csaba fideszes képviselőre akarta cserélni Göd LMP-s és DK-s alpolgármestereit. A DK által közzétett hanganyag tartalmával ellentétben Balogh Csaba nem akarta fideszesre cserélni a jelenlegi alpolgármestereket – ezt ezúton az eredeti, a kivágott mondatrészt tartalmazó hangfelvétel közzétételével bizonyítjuk – írta honlapján a Momentum.

Miután a Momentum és a Demokratikus Koalíció konfliktusa elmélyedni, mondhatni eldurvulni látszik, a Momentum közzétette az eredeti hangfelvételt, többek között azzal a megjegyzéssel, hogy a vágott hangfelvétel nyilvánossághoz való eljuttatása miatt megteszik a megfelelő jogi lépéseket.

A Hírklikk megkeresésére a Momentum sajtóosztályán megtudtuk, hogy mivel egy online konferencián hangzott el a felvétel tartalma, így azt bárki készíthette. Dokumentációs célokra ők is készítettek egyet, ezt közölték most, cáfolandó a DK által nyilvánosságra hozott anyagot.

Kérdésünkre megerősítették, hogy vizsgálják a lehetőségét annak, hogy milyen jogi lépéseket tehetnek az ügyben.

Forrás: hirklikk.hu