„A momentumos Hollai Gábor is hozzájárult, hogy földönfutó legyek" - mondta zokogva a kilakoltatott nő

2021. szeptember 21. 15:51 2021. szept. 21. 15:51

Döbbenten vettem észre, hogy az egyik momentumos – aki most indul az országgyűlési képviselőjelöltek között – volt az, aki a lakásomat árverezésen megvette – mondta Friwald Judit, devizahiteles károsult. Hollai Gábor a 33 millióra értékelt lakásra az utolsó nap utolsó percében licitált, ami elvileg szabályos, de nem etikus.

A Momentum volt az a párt, amelyik elsők között nyilatkozott arról, hogy devizaadósokkal ilyen nem fordulhat elő – tette hozzá a KlikkTv Mélyvízben című műsorában az asszony, aki jelenleg sógoránál húzta meg magát.

Elmondta, korábban azért nem merült fel az eladás lehetősége, hogy így fizessék ki az adósságot, mert édesanyja 90 éves volt, akinek ezt már nehéz lett volna elmagyarázni, hogy mi miért történik. A 70 négyzetméteres lakásban az asszony a fél életét töltötte és ebben laktak négyen.

„Hollai Gábor felajánlotta, hogy amennyiben idő előtt elhagyjuk az ingatlant, akkor kifizet 200 ezer forintot a kiköltözésre. Ezt meg is tette, ebben korrekt volt. Amikor ez az ominózus gyors költözés történt, akkor törtek-zúztak. Gyakorlatilag mi nem költöztünk, hanem lomisokhoz hasonló emberek érkeztek és összedobáltak mindent, amit a szüleim összegyűjtögettek, mert nem tudtam hová vinni.”

„Az életemet dobálták zsákokba.”

Próbáltam megközelíteni Hollai Gábort, de csak írásos párbeszédre volt hajlandó – tette hozzá Friwald Judit. Ebben leírta, hogy 2016-ban ő maga is devizahiteles áldozat volt, de sikerült belőle kikeveredni és mivel albérletben él, szüksége volt ingatlanra. A lakásba azonban nem költözött be, hanem azonnal eladta.

„Hollai Gábor tudta, hogy mennyire nehéz a helyzet, hogy 45 év után otthagyom azt a lakást, ahova születtem és ahol addig éltem. Végül édesanyámat, aki azóta elhunyt, egy kórházban helyeztem el. Ő már egy új környezetbe nem tudott volna beilleszkedni, megszokni.”

„Földönfutónak és kifosztottnak érzem magamat, pedig dolgozom, felneveltem egy gyermeket.”

„Haragot és kiábrándulást érzek. Ilyen ember ne kerüljön soha a Parlamentbe, olyan helyre, ahol tőle függenek dolgok, mert hatalmat adni valakinek, azzal lehet élni, és visszaélni. Ő maximálisan visszaélt a hatalmával, nem érdemli meg, hogy a politika közelébe kerüljön, nincs is miért, mert kérdés, hogy akkor ő mit képvisel.”