A német nagykövetség elmagyarázta Deutsch Tamásnak, mi a különbség az LMBTQ és a nácizmus között

2021. augusztus 5. 15:06 2021. aug. 5. 15:06

Teljesen helytelen az LMBTQ emberek jogai melletti elkötelezettséget és a megkülönböztetésük elleni fellépést a náci rezsim politikájával összehasonlítani – reagált a budapesti német nagykövetség Deutsch Tamás Facebook-bejegyzésére.

A Fidesz európai parlamenti képviselője az LMBTQ-mozgalmat szimbolizáló szivárványt lényegében a náci rezsim horogkeresztjéhez hasonlította. Deutsch Tamás a Facebookon arra reagált, hogy Sebastian Vettel Forma–1-es pilóta – egyértelműen a magyar pedofil-törvényhez kapcsolódó melegellenes szabályozás ellen állást foglalva – szivárványos cipőben érkezett a Hungaroringre.

Ezt nem hagyta szó nélkül a budapesti német nagykövetség, és az Index által idézett Facebook-bejegyzésében közölte:

„Számtalan LMBTQ személy is áldozata lett a náci rezsim bűncselekményeinek. Ezért teljesen helytelen az emberek e csoportjának jogai melletti elkötelezettséget és a megkülönböztetésük elleni fellépést a náci rezsim politikájával összehasonlítani.”

Azt is írták, hogy a német kormány számára ez az elkötelezettség az emberi jogi politikájának szerves részét képezi – Németországban, Európában és az egész világon.

Forrás: Index/Pécsi Stop