A rasszista magyar ultrák összecsaptak a rendezőkkel és a rendőrökkel a Wembleyben

2021. október 13. 11:35 2021. okt. 13. 11:35

A magyar válogatott váratlan bravúrja helyett megint a huligánokról szólnak a hírek. A kedd esti vb-selejtezőn a vezetést megszerző, majd végül 1:1-et játszó magyar válogatott helyett a brit sajtó fő témája megint a magyar szurkolók viselkedése.

A tudósítások szerint a csaknem ezer fős magyar tábor egy része ugyanis már a meccs elején felhívta magára a figyelmet. Még csak a harmadik percben jártunk, amikor rendőrök hatoltak be a dobálások megakadályozása végett eleve hálóval körbevetett vendégszektorba, ahol a magyar ultrák egy része rájuk támadt. A brit szurkolói huliganizmus legsötétebb napjait idéző jelenetek következtek: szurkolókat gumibotozó rendőrök és rendőrökre, illetve rendezőkre támadó szurkolók - írja a 444.

A konfliktust a BBC és a Guardian egybehangzó jelentései szerint az váltotta ki, hogy egy magyar szurkoló rasszista beszólással inzultált egy rendezőt, mire rendőrök hatoltak be a szektorba, hogy letartóztassák a gyanúsítottat. A Metropolitan Police is erről adott ki rövid közleményt, “kisebb rendzavarásnak” minősítve a rendőröket fenyegető vendégszurkolók gumibotozását. A rasszista inzultálással gyanúsított szurkolót az incidens ellenére letartóztatták.  A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!    

A BBC meccstudósítása szerint a magyarok a rendőrök megjelenése előtt több rendezővel is konfliktusba keveredtek, rögtön a meccs kezdetekor.

A brit közszolgálati csatorna szerint a gumibotozás után többen is átmásztak egy kordonon, biztonságiakat ütöttek meg és a rendőröket vagy azok egy részét egy időre vissza is tudták szorítani, egészen a közlekedőfolyósig. A Guardian cikke szerint az aktív hadakozás nagyjából hét percig tartott, a kedélyek pedig csak fél óra múltán csillapodtak le teljesen.

A hazai szurkolók egy része a magyar himusz, a magyarok pedig az angolok térdelése közben fújoltak és egy áthúzott, térdelő figurát ábrázoló traszparenst is kifeszítettek.A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!