A reálbérek növekedéséhez kötné a DK a nyugdíjemelést

2019. augusztus 27. 13:58

A Demokratikus Koalíció (DK) felszólítja a kormányt, hogy a nyugdíjemelés mértékét újra kösse a reálbérek növekedéséhez.

Nyugdíjas (fotó: Pixabay.com)

    A DK frakciószóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján a Népszava című napilap számításaira hivatkozva azt mondta, amennyiben a Gyurcsány-kormány nyugdíjpolitikája lenne érvényben, akkor a nyugdíjasok átlagosan 7500 forinttal kapnának többet havonta. A Fidesz évente 90 ezer forinttal károsítja meg a nyugdíjasokat azzal, hogy 2011-ben eltörölte a nyugdíjak bérekhez kötését - jelentette ki Gréczy Zsolt.

    A kormány most hiába fizet kilencezer forintot, ennek a tízszeresét vette el az idősektől - közölte az ellenzéki politikus arra a kormányrendeletre utalva, amelynek alapján a nyugdíjasok és nyugdíjszerű ellátásban részesülők szeptemberben kilencezer forint rezsitámogatást kapnak. Orbán Viktor miniszterelnök úgy viselkedik, "mint egy besurranó tolvaj, aki előbb kirabolja a lakásunkat, majd valami apróságot visszaad a lopott holmiból és ezért elismerést, köszönetet vár cserébe" - fűzte hozzá.


    Más témában feltett kérdésre azt felelte, a DK nem veszteségként könyveli el azt, hogy az ellenzéki demonstrációkról ismert, korábban a DK egyik rendezvényén is felszólaló Nagy Blanka diák belépett a Momentumba. Hozzátette, nagyon örülnek annak, ha egy fiatal nemcsak civilként, hanem párthoz csatlakozva is segíteni szeretné az Orbán-rendszer leváltását.

Forrás: MTI