A Szülői Hang kifogásolja, hogy a BM úgy kérdezi az oktatásról a szülőket, hogy beleszőtte a propagandát

2022. december 2. 16:25 2022. dec. 2. 16:25

Az MTI-hez csütörtökön azt juttatta el a BM, hogy a kérdések a biztonságos és rendezett iskolai környezetre, a házi feladat elkészítésének időigényére, a tanulók tanítási órákon kívüli, szervezett elfoglaltságára, az iskolai teljesítmény objektív mérésére vonatkoznak. A kérdőíven szereplő kérdéseken túl lehetőség van arra, hogy a szülők, gondviselők bármilyen más véleményt, javaslatot eljuttassanak a tárcához.

Az utolsó kérdést sokan kifogásolják. Abban ugyanis arról érdeklődnek, hogy egyetért-e a válaszadó azzal, hogy a pedagógusok a tanulókat is bevonják a bérezésükkel kapcsolatos demonstrációkba?

A Szülői Hang Közössége szerint már kérdés sem felel meg a valóságnak, de erősen manipulatív is - írja a Telex.


 

„A pedagógusok – a szülőkkel és diákokkal közösen – nem csupán a bérezésük miatt demonstrálnak, hanem a közoktatás súlyos, rendszerszintű problémái miatt is; a tanulók a demonstrációkon saját elhatározásból vesznek részt, önálló véleményüket képviselik” – állapították meg közleményükben.

 

Arra kérik a szülőket, hogy ezt az utolsó kérdést ne válaszolják meg, ha pedig a már a véleményüket kérik, akkor azt javasolják, hogy legyen érdemi és nyilvános párbeszédet az oktatás megújításáról.

Forrás: Telex