A CÖF ezúttal plakátkampánnyal csinál bohócot magából

2023. június 8. 14:45 2023. jún. 8. 14:45

Sokáig gondolkodhattak a magukat szerény visszafogottsággal „szellemi honvédőknek” nevező civil szervezet vezetői, mivel is kerülhetnének újólag az érdeklődés fókuszába és homlokterébe. Téma lett volna bőven: a magas infláció, az üzemanyagok jövedéki adójának brutális emelése, vagy például az, hogy Magyarország a svédek NATO-csatlakozásának akadályozása miatt folyamatosan szégyenpadra kényszerül. Ám ők – nyilván nem kevés hezitálás után – ezeknél is fontosabb témát találtak maguknak: Csizmadia László és társai úgy döntöttek, hogy plakátkampányt indítanak az általuk háborúpártinak tartott magyar ellenzéki politikusokról. 

Nem kell hozzá nagyon okosnak lenni, hogy belássuk: tényleg ez most a magyar emberek legnagyobb gondja. Nem a drágaság, a nyugdíjak és a fizetések elértéktelenedése, Magyarország kilátástalan helyzete. – CÖF-éknél a háborúpárti magyar politikusok lettek a befutók. Csizmadia és társai azt szeretnék, hogy „a magyarok nézzenek farkasszemet a háborúpárti balliberális politikusokkal!” Legalábbis az MTI tudósítása szerint ezt közölte a nyilvánossággal a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) kuratóriumi elnöke.

Mielőtt még az eddiginél is alaposabban elmélyednénk a CÖF alapítójának ideológiákon átívelő gondolataiban, érdemes felidézni, hogy ki az, aki mindezeket a magvasságokat elénk tárta. Magyarország legtehetősebb, magát civilnek mondó szervezetének alapítója, Csizmadia László 1980-tól az MSZMP tagja volt, 1978 és 1990 között tanácstag, a lakásügyi társadalmi bizottság tagja, később elnökhelyettese. Dolgozott a Gyermekélelmezési Vállalatnál, ahol főosztályvezetőségig vitte, a Dél-budai Vendéglátó Vállalatnál kereskedelmi igazgató volt, a Skála Coop – Mester Coop cégnél pedig egészen a vezérigazgatóságig araszolt a ranglétrán. Aki csak kicsit is jártas a közéletben, tudja, hogy ilyen feladatokkal az egypártrendszer a legádázabb ellenségeit igyekezett megalázni. Vagyis, bizton állítható. hogy hősünk a szocializmus embert próbáló éveiben annyi üldöztetésnek és hányattatásnak volt kitéve, amennyinek a töredéke is elég lett volna másoknak ahhoz, hogy megkattanjanak. De Csizmadia László viselte, amit rámért a sors, nem panaszkodott, amiért a pártállam ilyen csúnyán elbánt vele.

Tehetősnek írtuk le Csizmadiáék civil szervezetét, s ezt a megnevezést a számok is alátámasztják: a CÖF-CÖKA tavaly az egy évvel korábbinál 80 millió forinttal több pénzből, összesen 637,6 millió forintból gazdálkodhatott. Igaz, az ő életük sem fenékig tejfel, a több pénzhez ugyanis több kiadás is társult, olyannyira, hogy a ráfordításaik is megduplázódtak, 236,3 millió forintról 480,4 millió forintra nőttek. A CÖF-CÖKA eddigi legjobb éve egyébként a 2016-os volt, amikor egyedül az állami tulajdonban lévő (értsd: az adófizető magyar emberek pénzéből gazdálkodó) Magyar Villamos Művek Zrt. több mint félmilliárdot, 508 millió forintot adományozott a CÖKA-nak. Nem a semmiért persze, hanem nemes cél érdekében, az indoklás szerint „a közgondolkodás javítására”. 

Ilyen körülmények között nem kell csodálkozni azon, hogy Csizmadia tavaly májusban a CÖF-CÖKA nevében Orbán Viktornak levelet írt, s ebben – egy magát civilnek nevező szervezethez méltó módon – kemény szavakkal fogalmazott. Már a felütés is nagyon szignifikáns volt, s a levél hangneme a későbbiekben tovább durvult. „Tisztelt Miniszterelnök Úr! Az Ön kiemelkedő szakmai munkája és mesteri teljesítménye előtt, ahogy szokták mondani, le a kalappal!” – írta akkor a CÖF-CÖKA nevében Csizmadia. „A felbolydult világ tapasztalt, a nemzetéhez és annak identitásához hű vezetőt kíván. Magyarország e tekintetben szerencsés... Kérjük Önt, hogy folytassa békepolitikáját, miközben az Isten, haza, család szilárd eszmeisége vezeti. Civil közösségünk nevében kívánunk erőt, bölcsességet, egészséget. Csizmadia László a CÖF-CÖKA kuratóriumának elnöke.”

Ha jól figyeltük az elmúlt egy év eseményeit, Orbán Viktor megfogadta Csizmadia tanácsait. De az élet nem áll meg, ezért van itt a belengetett plakátkampány, amiből mindenki megtudhatja az igazságot. Hogy mi az igazság? Csizmadiáék szerint az, hogy „Karácsony Gergely az ellenzékieket Brüsszelben vezető Gyurcsánynéval együtt saját hazájukra acsarkodva árusítja ki az országot”. Fel is teszik a kérdést, amely így szól: „a hazugságok ismételgetésével zajló, a magyar emberek ellen irányuló liberális fasiszta roham eltűrhető-e?” 

Most azon tényleg ne akadjunk fel, hogy egy pszichológus hallgatónak könnyű ujjgyakorlat volna doktori disszertációt írni ezekből a mondatokból. Ráadásul e kijelentéseket adott esetben bíróság előtt is bizonyítani kellene. Nem volnánk meglepve, ha Karácsony Gergely, vagy „Gyurcsányné” jogi úton keresnének elégtételt, azaz, nem elégednének meg azzal, hogy hangosan röhögnek, amiért a CÖF már megint bohócot csinált magából.

Forrás: hirklikk.hu