Államtitkár: nem azért kapnak 54 ezer forintot pont most a közfoglalkoztatottak, mert kampány van, hanem mert megérdemlik

2019. szeptember 14. 10:09 2019. szept. 14. 10:09

- Az értékteremtő munka elismeréseként, nem pedig kampánycéllal nyújt a kormány a havibéren felül nettó 54 ezer forintos egyszeri juttatást a közfoglalkoztatottaknak — mondta a Magyar Nemzetnek Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Kontrát szerint a jelentős gazdasági növekedés és a közfoglalkoztatotti létszámcsökkenés tette lehetővé az egyhavi pluszpénzt. A kormányközeli lap cikke szerint az államtitkár visszautasította azokat az ellenzéki vádakat, amelyek szerint a kormány célja a juttatással az, hogy szavazatokat szerezzen a közelgő önkormányzati választásokra. 

"A támogatással elismerjük a társadalom számára hasznos munkájukat azoknak, akik még a közfoglalkoztatásban dolgoznak. Emellett az érintettek álláskeresését is támogatni szeretnénk az összeggel"

- fogalmazott Kontrát, hozzátéve, a pénz szeptember 20-ig mindenkinek megérkezik. 

Mert megérdemlik

Komlón különösen megérdemlik a közfoglalkoztatottak az extra pénzt: az egyik városrészben ugyanis közmunkások vitték ki a Fidesz szórólapjait. A kormánypárt helyi lerakata szerint azonban mindenki lenyugodhat, az éhbérért foglalkoztatottak szabadidejükben, szabad akaratukban segítik a kampányt.

Ferenczy Tamás ellenzéki polgármester posztja szerint azonban a közmunkások "kérésre" szórólapoznak, a szerződésük szeptember 30-án lejár, és nagyon szeretnék, ha meghosszabbítanák azt.

 

 

Forrás: Pécsi STOP

@ifmobil
@endmobil