Auth István: „Fideszes fiúk, amit pedig ti loptatok el, azt tegyétek vissza!”

2021. március 3. 17:20 2021. márc. 3. 17:20

A pécsi Fidesznél kiverte a biztosítékot, hogy nőttek az önkormányzati képviselők tiszteletdíja. Mint ismert, a tiszteletdíjakat még 2019-ben a mindenkori minimálbérhez kötötték, amit ebben az évben az Orbán-kormánynak sikerült nagylelkűen 4 százalékkal emelnie. Amit Auth Istvántól (DK) kaptak ezért a Facebookon a havi pár ezer forinttal vigéckedő képviselők, azt nem tették zsebre.

 

A pécsi ellenzék a tőle megszokott, jól felépített és a jobbos médiában kellő csúsztatással kezelt módon borult ki teljesen azon a bérelemelésen, amiről valójában az Orbán-kormány döntött. Hamar deklarálták is, hogy jótékony célokra fogják fordítani azt az irdatlan összegű fizetésemelést, ami minden bizonnyal romba dönti majd a várost. Azt természetesen nem hangoztatták, hogy az országgyűlési képviselők fizetését szintén megemelték, mivel azt a bruttó átlagkeresethez kötötték, ami viszont az amúgy is sokkal zsírosabb összegeket már 9,7 százalékkal növelte.

Ez azt jelenti, hogy egy országgyűlési képviselő alapfizetése bruttó 1 millió 103 ezer forint helyett 1 millió 211 ezer forintra nőtt. Ennyi kap az a fideszes képviselő is, aki alig-alig szédeleg be a Parlamentbe. Egyébként legjobban Kövér László járt, aki ma már több mint 3 millió forintot tehet zsebre havonta.

No, de térjünk vissza Pécsre és Auth István Facebook-posztjára. A pécsi képviselő zseniálisan levezeti, hogy a fideszes városvezetés idején milyen „mutyik” történtek és mennyivel károsították meg a pécsieket az elmúlt években.

Auth megemlítette, hogy a város kasszáját 8,5 milliárdos hiánnyal adta át Páva Zsolt és ezt érdekes módon mindig elfelejtik hozzátenni a mondadójukhoz Csizmadia Péterék. Természetesen azt is elfelejtették közölni, hogy vélhetően a 600 milliós – ha ugyan csak annyi - Volvo-gate botrányhoz is több fideszes politikusnak is köze lehetett. Ja, és, ha már ilyen nagy összegekről beszélünk, akkor azt is érdemes megjegyezni, hogy az előző városvezetés idején zajlott le a pécsi lámpák korszerűsítése, amit mindenki úgy ismer, hogy „Elios-ügy”, ennek keretében a pécsi adófizetők 1 milliárd forintja került Orbán Viktor vejének, Tiborcz István zsebébe. Ebben az ügyben az Európai Csalás Elleni Hivatala (OLAF) vizsgálatot is indított Magyarországgal szemben.

Auth István leszögezte, hogy elvárja a kormánytól, hogy, amit elvett azt adja is vissza a pécsieknek. Zárszóként pedig megkérte a „fideszes fiúkat”, hogy amit az évek során zsebre raktak a strómanok és túlárazott ügyvédi szerződésekkel és alapítványok közbenjárásával, azt legyenek szívesek visszaszolgáltatni a pécsieknek. Vélhetően nem havi 5000 forint jönne ki belőle…

Végezetül a képviselői tiszteletdíjának emelését szintén jótékony célokra ajánlotta fel a DK-s képviselő. Az állatokkal foglalkozó MancsRanch alapítványnak 5 ezer forintot és a Pécsi Gyerekklinikának 3 ezer forintot ajánlott fel.

 

Kép forrása: Auth István Facebook-oldala