Az álszent Szájer úrról cikkez a Die Presse

2020. december 3. 11:30 2020. dec. 3. 11:30

„Az álszent Szájer úr” címmel közölt glosszát a vezető osztrák konzervatív lap, a Die Presse. „Orbán Viktor egyik belső bizalmasa Brüsszelben élvezi azt a társadalmi nyitottságot, amelyet a pártja Magyarországon meg akar fojtani, és közben fütyül azokra a szabályokra, amelyek mindenkire érvényesek” – mutat rá az írás. Szájer lélegzetelállító álszentséget leplez le. Az pedig cinizmus, hogy a tekintélyelvű Fidesz egyik alapítója személyesen mutatott meg olyan hajlamot, amelyet a pártja igyekszik kiközösíteni.

Alapjában véve nem lenne semmi jelentősége annak, hogy mit tesz Szájer József, az Európai Parlament magyar képviselője este otthon, vagy intim összejöveteleken, és annak sem, hogy ezt a két nem hány felnőttjével teszi. 2020-ban élünk, és ha ezt másként látja is a nemzeti- autoriter Fidesz, amelynek Szájer évtizedek óta az egyik vezető koponyája, attól a szexuális önrendelkezés ma Európában része azoknak az elidegeníthetetlen emberi jogoknak, amelyeknek védelme miatt az EU büszke lehet magára – fejtegeti a Die Presse glosszája.

Ezúttal azonban mégis van jelentősége, és politikai ügy, hogy Szájer a rendőrség által szétrobbantott, mintegy 25 fős férfi parti bizarr kalandjában vett részt, és falmászó mutatvánnyal próbálta kivonni magát a hatóság intézkedése alól. Ennek – hogy üggyé vált – mindenekelőtt az az oka, hogy a tekintélyelvű Fidesz egyik alapítója személyesen mutatott meg olyan hajlamot, amelyet a pártja igyekszik kiközösíteni. Ez pedig cinizmus.

Kapcsolódó: Szájer József kilépett a Fideszből!

A nyitott társadalom, a liberalizmus és felvilágosodás elleni dühében a magyar kormány zavaros téveszmékbe hajtja magát, amelyek a magyar család üdve elleni állítólagos dekadens összeesküvésekről szólnak. A legújabb alkotmánymódosításban most kifejezetten meg akarja tiltani, hogy azonos nemű párok gyerekeket fogadhassanak örökbe – mintha a homoszexuálisok nem lehetnének szeretetteljes, jó szülők. Az iskolai  elvilágosítást pedig annyira korlátozni akarja, hogy abban elő se forduljanak szexuális kisebbségek. Ez kegyetlen, ha arra gondolunk, milyen kínokon kell átmenni a nem heteroszexuális fiataloknak, és milyen aránytalanul magas a körükben az öngyilkosságok aránya.

Mindenekelőtt azonban azért van jelentősége annak, hogy Orbán Viktor egyik legbelső bizalmasának politikai pályafutása véget ért, mert Szájer lélegzetelállító álszentséget leplez le. Nem a szexparti volt illegális, hanem az, hogy a szigorú belgiumi egészségügyi
intézkedések megsértésével tartották. (Egyelőre nem ismert, hogy maga Szájer fogyasztott-e kábítószert.) Az érvényes szabályozás már hetek óta legfeljebb egy magánszemély másik általi meglátogatását teszik lehetővé, bármiféle összejövetel, ünneplés tilos. Szájer, és a
hírek szerint több diplomata is úgy vélte, hogy e szabályok felett áll. Az pedig egyenesen szédítő mértékű pofátlanság, ha valaki ilyen helyzetben még a diplomáciai mentességre hivatkozva próbálja elkerülni a hatósági eljárást.


Szájer még november 13-án is azt írta a magyar kormány honlapján arról, hogy az EU jogállamiságot követelne Magyarországtól: Szó sem lehet kettős mércéről, és a parlamentnem kivétel. És igaza volt, ha nem is egészen úgy, ahogyan alighanem szándékában állt.

forrás: Die Presse/Hírklikk