Az idő megszépíti az emlékeket?

2021. április 2. 09:25 2021. ápr. 2. 09:25

Hoppál Péter pécsi fideszes parlamenti képviselő az egyik kormányközeli hírportálon azt nyilatkozta: a minap bejelentett Pécsi Városi Tőkealapról maga is egyeztetett a Magyar Fejlesztési Bank igazgatóságával, az alap létrehozásával kapcsolatos tárgyalások már évekkel ezelőtt, az akkori fideszes alpolgármester, Decsi István munkájával indultak el.

Ez mind szép és jó, már, ha igaz lenne. Vélhetőleg – nekem legalábbis igen – sokaknak feltűnt, hogy a pécsi Fidesz milyen pofátlan módon áll minden olyan történet mellé, ami pozitív hatással van a városra. Érdekes, hogy ami meg nem bír akkora PR értékkel, azt egyszerűen leszólják, vagy okoskodnak róla, hogy: "már rég meg kellett volna tennie a városvezetésnek!”

A nemrégiben bejelentett Pécsi Tőkealappal is ugyanez a helyzet. Városházi információink szerint a városvezetés közel egy éves munkája érett most be. Előfordulhat, hogy szó esett róla az előző városvezetés idején, de, amint láthatjuk, a folyosón megejtett beszélgetésekből nem született semmilyen kézzelfogható eredmény. Nagyjából hasonló a helyzet a vásárcsarnok-fejlesztéssel is, ugyanis az előző városvezetésnek évek alatt sem sikerült tető alá hoznia azt, amit a mostani vezetés pikk-pakk megoldott és, ha minden jól megy, akkor 2022-re már az új vásárcsarnokban tudnak vásárolni a pécsiek. A kormányközeli sajtó és Kővári János erre az eredményre is megpróbált rátelepülni és úgy eladni a nagyközönségnek, mintha az ő érdemük lenne, holott évek óta nem történt előrelépés a vásárcsarnok ügyében, egészen addig, amíg az új városvezetés rendbe nem tette a Fidesz által okozott káoszt. Úgy néz ki, hogy a pécsi Fidesz új stratégiája nem más, mint a „másik tollával ékeskedés”.

Az egész sztoriban az a legviccesebb, hogy nem csak mi vettük észre, hogy Hoppál Péternek igencsak megszépültek az emlékei, hanem pár kommentelő is, akik igyekeztek emlékeztetni a fideszes politikust, hogy vaj van a füle a mögött, amikor azt állítja, hogy a Pécsi Városi Tőkealap is az ő érdemük. A hozzászólásokat természetesen a szabad szólás- és véleménynyilvánítás jegyében nagyjából 5 perc alatt sikerült törölnie az egyik moderátornak a bejegyzés alól, de hála az égnek a szemfüles olvasóinknak sikerült csinálni pár „screenshotot” ezekről a kommentekről, melyekből mutatunk is néhányat:

Szerző: Pécsi STOP