Az MSZP tízezer forintos nőnapi utalványt javasol

2021. március 8. 14:44 2021. márc. 8. 14:44

Nőnap alkalmából tízezer forintos utalvánnyal köszönje meg a kormány a nőknek azt, amit tesznek az országért! - javasolta az MSZP pártigazgatója hétfőn a nemzetközi nőnapon. Molnár Zsolt elmondta, az utalványt a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került szektorokban lehetne felhasználni.

Az ellenzéki politikus az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón köszöntötte a nőket és azt mondta, nincs mit ünnepelni, mert Magyarországon nem valósult meg az esélyegyenlőség, a nők ugyanazon munkáért nem kapnak ugyanakkora fizetést, mint a férfiak.
    

Hozzátette: a koronavírus-járvány idején a nők terhei a duplájára nőttek, ezt sem kompenzálja a kormány.
    

Szerinte a "Fidesz-rezsim" az elmúlt 11 évben semmit nem tett a nők bérének a férfiakéhoz történő felzárkóztatásáért. Semmit nem tett a kormány azért, hogy a nők úgy érezzék, megbecsült tagjai a társadalomnak - értékelt.
    

A szocialista képviselő azt mondta, a javasolt 10 ezer forintos nőnapi utalványt a következő években a vendéglátás, a rendezvényszervezés, a kultúra területén lehetne elkölteni, segítve ezzel a nehéz helyzetbe került ágazatokat.
    

Hozzátette: az utalványok összköltsége 50 milliárd forint lenne, ami elenyésző összeg az elmúlt évek stadionépítéseihez képest.
    

Azt mondta, 2022-ben "a köztársaságpárti erők" győzni fognak, és meg fogják valósítani a teljes esélyegyenlőséget.

Forrás: MTI