Az MSZP újra benyújtja javaslatát a kisemmizett rokkantnyugdíjasok kártalanítása érdekében

2021. március 17. 11:15 2021. márc. 17. 11:15

Az Alkotmánybíróság még 2018-ban állapította meg, hogy a Fidesz-rezsim jogellenesen vette el rengeteg rászoruló ember rokkantnyugdíját és 2019 március 31-éig szabott határidőt a kormánynak ahhoz, hogy rendezze a helyzetüket, de ez a mai napig nem történt meg – emlékeztet közleményében az MSZP.

Mint írja, az MSZP az embertelen felülvizsgálatok kezdete óta kiáll a rokkantnyugdíjasok mellett, éppen ezért újból benyújtja azt a javaslatot, amelynek értelmében az érintettek visszamenőleg, egy összegben kapnák meg – kamatostul! – a megvont rokkantnyugdíj teljes összegét.

A szocialisták szerint a Fidesz a megalázó eljárásokat követően, rokkantnyugdíjasok tömegeit zsebelte ki. Rengeteg olyan embertől vettek el tízezreket, vagy mindent, akik nem lettek egészségesebbek. Ennek a kilenc évvel ezelőtti döntésnek pedig most még súlyosabb következményei vannak, mivel a rokkantnyugdíjasokat emiatt sokkal kiszolgáltatottabb helyzetben érte a válság.

 

Igazságot kell szolgáltatni a rokkantnyugdíjasoknak! A Fidesznek végre emberszámba kell vennie őket és meg kell adnia a jogos kártérítést számukra! – írja az ellenzéki párt.

 

Úgy véli, a Fidesz-rezsim azzal, hogy nem hajlandó végrehajtani az Alkotmánybíróság döntését, csak azt a tényt erősíti meg, hogy az, ami ma van Magyarországon, csak formájában köztársaság, valójában önkényuralom. Az MSZP szociáldemokrata pártként azonban elkötelezett amellett, hogy 2022-ben a kormányváltó szövetség többi tagjával közösen helyreállítsa a jogbiztonságot és a demokráciát hazánkban.

Forrás: MTI