Az MTI nem tud arról, hogy miniszterelnök-jelölti vita volt az ATV-n

2021. szeptember 14. 08:04 2021. szept. 14. 08:04

Aggódom az MTI-nél dolgozó kollégákért, nehogy bajuk essék. Egytől egyig kiváló, pártatlan, a szakmáját magas szinten művelő sajtómunkás, különben bizonyára nem dolgozhatnának egy ilyen, valamikor rangosnak számító, nagy múltú intézménynél. És tessék, mi történt, hiába a megannyi nagyszerűség, elkerülte a figyelmüket, hogy az ellenzéki pártok hónapok óta készülődnek a miniszterelnöki vitákra, és az első már meg is volt, vasárnap este, az ATV-n.

Mindenki tudja, hogy volt vita, csak az MTI nem. Pedig, mint említettem, kiváló emberek szerkesztik ott a híreket, akik mindent elkövetnek, hogy a magyar emberek minél tájékozotabbak legyenek Magyarország és a világ dolgairól. De ez a vasárnap esti miniszterelnök-jelölti vita valamiért kifogott rajtuk. Hiába figyelték éberen az eseményeket, ezen valahogy átsiklottak. (Az fel sem merül az emberben, hogy valamilyen felülről elrendelt belső utasításra negligálták volna ezt a Magyarország számára fontos eseményt.) A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!     

Merthogy, tetszik, nem tetszik, nem lényegtelen, hogy ki lesz Orbán Viktor kihívója 2022-ben, ki az, aki majd megmérkőzik vele – nem vitában, mert a miniszterelnök a 2006-os csúfos kudarca óta nem vitatkozik – a választók szavazataiért. Nem mindegy, ki lesz Orbán ellenfele: Karácsony Gergely, Dobrev Klára, Jakab Péter, Fekete-Győr András, vagy Márki-Zay Péter. Nem mindegy, merre megy Magyarország, folytatódik-e, ami az elmúlt 11 évben zajlott, az állami szintre emelt korrupció, kompország kelet felé tájolása, azaz, Magyarország kifosztása, vagy visszatérünk az Európai Unió értékeinek vállalásához.

Ez az, ami elkerülte a Magyar Távirati Irodánál dolgozó kollégák figyelmét. Ha beírjuk a távirati iroda keresőjébe az előválasztás szót, a legfrissebb találat az előválasztást megelőző napra esik. Az MSZP egyik közleményét ismertetik, ami arról szól, hogy „Az ország valódi problémáinak megoldása helyett ijesztgető „mumus-kormányzást" folytat a Fidesz ”

Ha valaki a vita szóra keres rá, az MTI a következőket kínálja a számára: „Az ukrán kormány még a héten várhatóan jóváhagyja a koronavírus-járvány miatti korlátozások szigorítását, az erről szóló rendeletek pedig ezt követően hét nap múlva, azaz még a hónap végéig hatályba lépnek – írta hétfőn az RBK-Ukrajina hírportál”.

Ugyanez az ellenzék szónál: „Csehország még nem adott tájékoztatást annak az orosz állampolgárnak az ügyében, akit Prágában, ukrán elfogatóparancs alapján, vettek őrizetbe, és amely ügyben Moszkva információért fordult a cseh félhez – közölte Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.”

Kapcsolódó:

A hirado.hunál csak annyival jobb a helyzet, hogy az előválasztás szó beírása után szeptember 13-ára is kapunk találatot. Igaz, nincs benne sok köszönet, mert itt sem a vasárnap esti vitáról számolnak be, hanem arról, hogy Tóth Csaba feljelentette Gulyás Mártont.

Hogy vasárnap este mit mondott Karácsony, Dobrev, Jakab, Fekete-Győr és Márki-Zay, arról egyetlen szó sem esik az MTI-nél. Pedig, a Fidesz szavazóit is érdekelheti, hogy az ellenzéki pártok mit ajánlanak Magyarországnak, hogyan oldanák meg az egészségügy, az oktatás, a gazdaság problémáit, miként számolnák fel, vagy csökkentenék a szegénységet és az egyenlőtlenségeket. Az MTI rangon alulinak tartja, hogy minderről tájékoztassa a nyilvánosságot.

Ha volna kedvünk, megkérdezhetnénk ezektől a derék kollégáktól, hogy miért hazudnak? Túl azon, amit úgyis tudunk. Hogy ezért fizetik őket, erre kaptak megrendelést. De egyszer vége lesz ennek is, és eljön az idő, amikor a gyerekeik, unokáik megkérdezik tőlük: apa (anya), nagypapa (nagymama), ti tényleg hazudós gazemberek voltatok valamikor? A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!     

Forrás: Hírklikk Szerző: Föld S. Péter 

Címlapkép: ATV