Az Orbán-kormány még a saját embereit sem kíméli

2021. április 17. 17:26 2021. ápr. 17. 17:26

Karácsony Gergely főpolgármester szerint az, hogy a kormány elvette Fürjes Balázstól a Diákváros és a Fudan Egyetem ügyét, azt bizonyítja, hogy a kormány tényleg a Diákváros kárára akarja felépíteni a kínai egyetemet.

„Még a saját embereit sem kíméli a kormány, hogy lakájtempóban kiszolgálja a kínai gazdasági-politikai érdekeket” – kezdte Facebook-bejegyzését Karácsony Gergely, hozzátéve, hogy miután a kormány „sutba dobta” a magyar fiatalok olcsó lakhatásának ügyét, azután „megalázta saját kormányának tagjait is”

„Fürjes és Vitézy urak méltatlan helyzete iránti együttérzésemmel együtt is újra csak azt tudom mondani: kitartok a Budapesti Diákváros, vagyis több mint tízezer magyar fiatal olcsó lakhatásának ügye mellett. És nem engedek” – írja a főpolgármester.


 

Karácsony Gergely beszámol arról, hogy miután kiderült a kínai egyetem terve, akkor együtt tiltakozott Ferencváros polgármesterével és ragaszkodtak az eredeti Diákváros megállapodásához. Erre reagált Fürjes és Vitézy, akik olyan terveket mutattak be, amiken megépíthető volt, mind a Diákváros, mind a kínai egyetem.

„Másnap kiderült, hogy a bemutatott tervek nem többek blöffnél, mert a kínai egyetem igenis a kollégiumi épületek helyére van tervezve. Mikor ezt szóvá tesszük, késő éjszaka megjelenik egy kormányhatározat a közlönyben, amely lenullázza azt a munkát, azt a több százmillió forintot, amelyet Fürjes államtitkár és csapata a Diákváros terveire fordított eddig, és az egészet odaadja a miniszterelnök kedvenc végrehajtójának Palkovics miniszternek. És ebből az éjszakai kormányhatározatból világosan kiderül: igenis a Budapesti Diákváros helyére akarják erőltetni a kínai egyetemet. Igenis sok ezer magyar diák lakhatásának kárára szolgálná ki az Orbán-kormány a kínai gazdasági-politikai érdekeket” – fogalmaz Karácsony Gergely.

Forrás: Facebook/Hírklikk