Bedurranhat a járvány a teltházas magyar-portugál meccs miatt

2021. június 18. 10:39 2021. jún. 18. 10:39

A szlovák egészségügyi minisztérium attól tart, hogy a keddi magyar–portugál Eb-meccs bedurranthatja a koronavírus indiai (hivatalos nevén Delta) variánsának elterjedését a régióban, többek között Szlovákiában. Magyarországról nem is beszélve.

A szlovák minisztérium arra figyelmeztet, hogy ugyan Magyarországon most jó a helyzet járványszempontból, de Portugáliában emelkedik a fertőzésszám. A portugáloknál ráadásul egyre több az új megbetegedések között a fertőzőképesebb indiai variáns, ami miatt egyre több ország beszél arról, hogy közeleg a negyedik hullám – írja a Telex.  Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

A pozsonyi Sme arról ír, hogy a budapesti focimeccs egy új járványgóc lehet, hiszen sok portugál szurkoló érkezett a meccsre, a zsúfolásig telt stadionban (az Eb-helyszínek közül egyedül a magyar kormány vállalta a telt házat) pedig szinte mindenki maszk nélkül szurkolt.

„Megkérdeztünk egy rendezőt, hogy nekik sem kell-e maszk, mert még rajtuk se volt. Mutatták, hogy zsebre tehetjük” – idéz az újság egy kassai szurkolót, aki szintén kint volt a Puskás Arénában. Több száz szlovákiai néző szintén volt a meccsen, ezért a szlovák egészségügyi minisztérium most hivatalosan is nagyon aggódik, sőt azt kéri, hogy akik Budapesten jártak az Eb miatt, jelentkezzenek, hogy nyilvántartásba vegyék őket.

Arra kérjük a június 15-i budapesti mérkőzés szlovák látogatóit, hogy regisztráljanak az „e-határon” – szólította fel a nézőket Zuzana Eliášová minisztériumi szóvivő a sajtón keresztül. Bár elvileg a hazatéréshez elég lenne az a gyorsteszt, ami a meccsbelépőhöz is kellett, a minisztérium most mégis attól tart, hogy ez nem elég, és arra készül, hogy az érintettek ingyenes PCR-teszteket kaphassanak.  Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

Forrás: Telex