Brüsszel kiakadt Orbán EU elleni támadása miatt

2021. június 21. 14:11 2021. jún. 21. 14:11

Az európai közösség most ébredt rá, hogy a magyar miniszterelnök saját modelljét exportálná az unióba.

Az Európai Parlament meghatározó politikusai a hétvégén rendkívül dühösen reagáltak Orbán Viktor kijelentésére, hogy meg kell nyesegetni az Európai Parlament jogkörét és inkább a nemzeti törvényhozásokat kell helyzetbe hozni. David Sassoli, az Európai Parlament elnöke azt hangsúlyozta, hogy „csak azok akarják lerombolni a parlamenteket, akik nem szeretik a demokráciát”.

A korábbi belga kormányfő, Verhofstadt szerint Orbán ugyanúgy meg akarja kötni Strasbourg kezét, mint ahogyan azt az Országgyűléssel, a szabad sajtóval, az igazságszolgáltatással, a civil szférával, a tudománnyal és az oktatással, továbbá sok mással is tette. A jelek egyértelműek, ám ez az út a putyini diktatúrához vezet, állapította meg a politikus, aki a jövő Európájáról kezdett konferencia elnöke. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

Népszava által idézett Politico emlékeztet arra, hogy a magyar politikus rendszeresen kirohan az EU ellen és ezen belül kedvenc célpontot jelentenek számára az európai törvényhozók. A legutóbbi, homofób magyar jogszabályt azonban már von der Leyen is elítélte, pedig ő nemigen szokta megdorgálni a budapesti kormányt. Bejelentette, hogy a Bizottság megvizsgálja, nem sérti-e a közösségi jogot a törvény, amit ő nagyon aggasztónak nevezett.

Forrés: Népszava / Pécsi Stop