Csaba István: Nehéz kibírni nevetés nélkül, amikor a pécsi fideszes képviselők önfényezik magukat

2021. május 23. 15:12 2021. máj. 23. 15:12

Többek között erről is beszélt a KlikkTV-ben a fiatal MSZP-s önkormányzati képviselő. Persze nem maradt ki az elmúlt napok slágertémája sem: elmondta, hogy miért küldött az ÖPE-vezér Kővárinak bohócdalt a Facebookon.

A napokban írtunk arról, hogy Csaba István, az MSZP Baranya megyei elnöke egy bohócdalt küldött Kővári Jánosnak, mert az ÖPE-vezér hazudott róla és másfél év után sem sikerült megjegyeznie a nevét, ugyanis átkeresztelte a szocialista politikust Istvánról Lászlóra. 

KapcsolódóMegihlette az internet népét Kővári sorozatos csúsztatása

Csaba István most a KlikkTV-ben beszélt Németh Péternek a történtekről. Megismételte, hogy nettó hazugság, amit Kővári írt róla, ugyanis nemhogy nem kap busás összegeket a bizottsági tagsága miatt, hanem egy kanyi vassal sem lesz több a tiszteletdíja. Pont, hogy több munkát vállal ugyanannyi tiszteletdíjért. Ezután elmondta, hogy több ismerőse is felhívta, hogy nem sértődött e meg, mire azt felelte:

"Egyrészt a politikában luxus szerintem megsértődni, másrészt pedig hát ismerjük a Jánost, ilyen hebrencs, hebehurgya, teszetosza."

Németh Péter szerint ezért lehet, hogy még Kövér László is megbüntetné, erre Csaba István az válaszolta, hogy lehet. Ő arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy sokszor úgy érzi magát a pécsi közgyűlésen, mintha cirkuszban lenne, amikor a fideszes képviselők önfényezik magukat egy olyan 10 éves városvezetés után, amit maguk után hagytak, szerinte ilyenkor nehéz kibírni nevetés nélkül.

Németh Péter arra is rákérdezett a fiatal politikusnál, hogy érdemes e egyáltalán így reagálni az ügyre. Erre azt mondta Csaba István, hogy szerinte Kővári már azzal túlreagálta az ügyet, hogy: "nyiltan, rendszeresen és következmények nélkül hazudik". Ezzel a Facebook-bejegyzéssel pedig pont ez volt a célja Csabának, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy ennek véget kell vetni.

A műsorvezető erre azt kérdezte, hogy tudja e, hogy ennek nem fog véget vetni és majd legközelebb kitalál valami mást, például, hogy az asztal alatt kapja a pénzt. Erre Csaba István úgy reagált, hogy:  "Jó, ilyen hülyeséget kitalálhat." Sőt ki is nézi néhány politikusból, de a közgyűlés SZMSZ-ében feketén-fehéren le van írva az igazság, amire bárki rákereshet akár az interneten is.



Ezután egy egészen más téma került szóba: zenei pályázatot hirdetett az MSZP fiatalok számára, melynek Csaba István az ötletgazdája és ő is menedzseli a projektet. Elmondta, hogy pécsiként nem áll messze tőle a zene szeretete, hiszen a várost a magyar Liverpoolnak is hívják. Innen indult a 30Y, a Punnany Massif, a Halott Pénz, a Kispál és a Borz és még sokan mások, valamint a zenélésnek Pécsett hagyománya van: nagyon sok fiatala zenész bontogatja a szárnyait, akik most nehéz helyzetbe került a vírus miatt.

Ezeken a fiatal zenészeken szeretnének segíteni a több mint egymillió forintnyi díjazású pályázaton, melynek annyi megkötése van, hogy a jelentkezőknek 14-nél idősebb és 30-nál fiatalabbnak kell lenniük, és a fiatalokat érintő közéleti témáról kell zenélniük.

Két hét alatt már közel százan jelentkeztek a pályázatra, ahol Donászy Tibor dobos (EDDA, P-Mobil, TRB, Mobilmánia), Takács Roland basszusgitáros (Ocho Macho) és Wirth Zoltán médiaszakember lesznek a szakmai zsűri tagjai.

A pályázat a mivanveled.hu weboldalon érhető el.

A teljes interjút ezen a linken tudják megnézni.