Csaknem 500 millióért fésüli 13 fodrász a közmédia munkatársait és vendégeit

2023. március 26. 11:52 2023. márc. 26. 11:52

A megbízást idén is a Make-Up Team nevű cég nyerte: a Kft 2016 óta viszi el sorozatban a közmédia tendereit, tavaly és idén pedig már meghívásos keretben indult és győzött a pályázaton. A cég ugyanakkor évről-évre drágábban dolgozik: míg 2016-ban 178 millió forintért vállalták a feladatot, 2021-ben már 350 milliós szerződést kötöttek a médiaszolgáltatóval. (Az összeg utóbb egy módosítás során 385 millió forintra emelkedett).

A közmédia által kötött keretszerződés 12 hónapra szól, és igény szerint további 6 hónappal meghosszabbítható. Ez azt jelenti, hogy az MTVA-s munkatársak megjelenése naponta nettó 1,2 millió forintjukba kerül majd az adófizetőknek – írta a Magyar Hang

A szerződés 140 képernyős munkatárs ellátásával számol, közülük átlagosan naponta 40-en kamera elé is kerülnek, az MTVA pedig mellettük napi 30-40 vendéggel is kalkulál. A munkát egy több mint harminc fős szépészeti stáb végzi majd – csak fodrászból 13-ra lesz szükség a Kunigunda utcában.

Az ügy érdekessége, hogy a Make-Up Team egyébként hivatalosan mikrovállalkozásnak számít: az Opten cégadatai szerint jelenleg öt állandó alkalmazottjuk van, miközben éves szinten 200-210 milliós nettó árbevételt könyvelhetnek el. Az is az Opten adatbázisából tudható, hogy a vállalkozás ellen 2015 és 2021 között 15 alkalommal rendelt el bírósági végrehajtást a NAV hátralékkezelési részlege. Igaz, ezeket az eljárásokat aztán minden esetben rövid időn belül megszüntették.

A megbízással és a cég működésével kapcsolatban a Magyar Hang telefonon kérdezte volna Rafai Attila ügyvezető-tulajdonost, ám amikor megtudta, miért keresik, közölte, hogy az ügyben az MTVA sajtóosztálya az illetékes.

A hetilap írásban is megkereste Rafait és az MTVA-t, mert egyebek mellett azt szeretnék megtudni, hogy idén mennyiért dolgozik a közmédiának a Make-Up Team által kirendelt vezető stylist. Erre vonatkozóan ugyanis csupán egy  2021 novemberében megkötött szerződés az irányadó: eszerint ugyanis a stylist-vezér havi 4,3 millió forintért dönthette el, hogy nézzenek ki a köztévé munkatársai.

Forrás: Magyar Hang