Csendben a duplájára emelik az egyik diákhitel kamatát

2022. június 27. 13:40 2022. jún. 27. 13:40

A változtatásokat elvileg napilapokban megjelenített hirdetésben és saját felületein kell legalább egy héttel előbb közzétennie.

Július 1-jétől 1,99 százalékról 4,99 százalékra emelkedik a szabad felhasználású Diákhitel 1 kamata, derül ki annak hivatalos honlapjáról, amire a hvg.hu egyik olvasója hívta fel a lap figyelmét. A felsőoktatási önköltségre felhasználható Diákhitel 2 és az egyszeri Diákhitel Plusz továbbra is kamatmentes marad.

A szabadon elkölthető Diákhitel kamatát a feltételek szerint félévente változtathatja meg a Diákhitel Központ Zrt., így lesz ez most az év második felétől is. Az erről szóló változtatásokat elvileg napilapokban megjelenített hirdetésben és saját felületein kell legalább egy héttel előbb közzétennie.

A weboldalukon a legfrissebb hírek azonban nem erről, hanem a törlesztési moratórium meghosszabbításáról és a cég vezetőváltásáról szólnak. Július elseje előtt egy héttel – június 24-én – megosztottak ugyan a Facebook-oldalon egy bejegyzést, de ebben sem a kamatemelésről volt szó, hanem egy okostelefonos alkalmazást ajánlottak memorizáláshoz.

Forrás: hvg.hu