Csúcsra pörgött az előválasztás: kedden közel 97 ezren szavaztak

2021. október 13. 08:20 2021. okt. 13. 08:20

Az ellenzéki előválasztás már az első fordulót is hatalmas sikerrel zárta, ám úgy tűnik, hogy most a második forduló még az eddigieknél is többeket mozgat meg.

A második forduló első napjaiban is rengetegen adták le a voksukat, akár személyesen, akár online, ám a kedden csaknem 97 ezren szavaztak, ami új napi rekord. Ebből 77 432-en személyesen, 19 348-an pedig online. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!    

Az Országos Előválasztási Bizottság közleménye szerint három nap alatt eddig 260 173 fő adta le szavazatát vagy Dobrev Klárára, vagy Márki-Zay Péterre. Az összes eddigi résztvevő nagyjából negyede, 67 300-an új szavazók, akik az első fordulóban nem, csak a másodikban vettek részt, derül ki a közleményből. 

Kapcsolódó: Pécsett járt Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely

Az előválasztás második fordulójának első napján egyébként 78 ezren, míg a második napon 85 ezren szavaztak, az eddigi napi részvételi rekord pedig 89 ezer fő volt, ennyien szeptember 25-én, még az első fordulóban szavaztak. 

Ez is érdekelhet: A pécsi Nemes Balázs lehet a Momentum új elnöke?

Az előválasztás második fordulója egyébként az eredetileg tervezettnél hat nappal később, vasárnap kezdődött el, és hét napon át tart, azaz a mostani tervek szerint szombat estig lehet leadni a szavazatokat személyesen az országban bárhol, vagy az erre kifejlesztett online felületen. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!